برای مقابله با استرس کرونا چه کنیم؟ 7 تکنیک روانشناسی به وسیله دکتر نسرین جهانمرد
به گزارش آخرین خبر، کرونا (غول مرموز)، از انکار تا فاجعه سازی، در این روزها با نگاهی به اطراف متوجه برخی رفتارها می شویم که می توان افراد را به 2 گروه تقسیم کنیم:
از بوسیدن و لیسیدن حرم به وسیله برخی افراد (انکار) تا مرگ حتمی به وسیله غول شکست ناپذیر کرونا (فاجعه سازی).
افراد در گروه اول، این غول مرموز را انکار می کنند، امیدوارند که ترسی وجود ندارد. به همین علت تا حد نگران کننده ای کم توجهی کرده و باعث شیوع و توسعه بیشتر این بیماری می شوند.
افراد در گروه دوم، با ترس و نگرانی مزمن، رفتارهای وسواسی بیمارگونه باعث خیانت سیستم ایمنی بدن خودشان شده و این سیستم را ضعیف می کنند و راه را برای رخنه ویروس کرونا مهیا می سازند.
اما راه چاره برای مقابله با کرونا کدام است؟
آنچه امروز به ما یاری می نماید، نگرانی سالم است و استفاده از رویکردهای مساله مدار به جای رویکردهای هیجان مدار، یعنی حرکت به سمت حل مساله، واقعیت این است که کرونا وجود دارد، دردی مشترک است و البته خطرناک: با آن روبرو شویم، یعنی ابزارهای لازم را در اختیار سیسیتم ایمنی خود قرار دهیم تا در برابر دشمن خارجی مقاومت کرده و پیروز گردد.
استفاده از 7 ابزار برای مقابله با ترس کرونا:
ما به شما 7 تکنیک معرفی می کنیم که به شما یاری می نماید در این روزهای حال بهتری داشته باشید.
- توصیه های ایمنی را رعایت کنیم اما نه وسواس گونه.
- به طنزهای ظریف پیرامون کرونا که از فکر های خلاق نشات می گیرد، توجه کنیم، بخندیم، اما وجود بیماری را انکار نکنیم.
- از کرونا حرف بزنیم اما نه تمام اوقات.
- اطلاعات درست و اخبار مربوط به کرونا را از سایتهای معتبر دریافت نماییم.
- روی فعالیتهایی که تا امروز آرزو داشتیم در خانه انجام دهیم و فرصت آن را نداشتیم، تمرکز کنیم. (به تماشای فیلم بپردازیم، کتاب بخوانیم، بازی کنیم، آشپزی نماییم و…) و بدین وسیله با فراوری هیجان های مثبت به سیستم ایمنی خود، قدرت دهیم.
- از تکنیک های آرام سازی استفاده نماییم. (تنفس شکمی: به این صورت که یک دم عمیق انجام دهید و بعد از ده ثانیه، آرام آرام و در طول ده ثانیه بازدم انجام دهید)
- موسیقی آرام بخش گوش دهیم، حرکات ورزشی منظم با شدت میانه، همراه با خواب کافی (7 تا 9 ساعت) از دیگر راههای تقویت سیستم ایمنی است.
ورزشکاران تیم ملی، حرفه ای و باشگاهی که در حال حاظر امکان حضور در مسابقات واردوها و باشگاهها را ندارند از تکنیک های تصویر سازی فکری و فیلم ها استفاده کنند تا از تجارت ذخیره شده در حافظه شان بعد از بازگشت به مسابقات و اردوها، باشگاه های و … کارایی قبل را داشته باشند.
به هر حال شرایط تهدید آمیز را با یاری یکدیگر تبدیل به فرصت هایی که تا به امروز منتظر آن بودیم نماییم.
دکتر نسرین جهانمرد
صاحب امتیاز (کلینیک روانشناسی و مشاوره قطعه گم شده)