چرا شستن لباس ها هنوز هم خسته کننده است؟
به گزارش آخرین خبر، گروه خبرنگاران زندگی - امروزه ماشین های لباسشویی اتوماتیک به بخش ثابت از هر خانه ای تبدیل شده اند. اگر چه در مقایسه با روش های شستشوی قدیمی بار زیادی را از دوش زنان برداشته اند، شستن لباس ها برای افراد، هرگز به یک فعالیت محبوب مانند آشپزی تبدیل نشده است. شاید یکی از دلایل اثبات این ادعا هم این باشد که برای این کار هیچ کلیپ ویدئویی فیلم برداری نشده تا از لذت انجامش در آن حرف بزند و در شبکه های اجتماعی منتشر کند.
علیرغم کوشش های فناورانه برای تسهیل شست و شوی لباس ها، این کار همچنان یک کار روتین و جاری به جای مانده است.انگار بشر توقع داشته است که با اختراع چنین ماشین هایی دیگر فرایند شستن لباس از فهرست کارهای روزمره خارج گردد. حال آنکه اینطور نیست. شاید یکی از دلایل آزار دهنده بودن فرایند شست و شوی لباسها مر بوط به این باشد که با دسته بندی و جداسازی لباس ها(مشکی و سفید و رنگی و ..)، استفاده از پودرها و نرم نماینده ها، تازه کار آغاز شده است و انتظار برای سرانجام چرخه شستشو و خشک کردن، تا کردن و قرارگیری البسه در جای مخصوص خود آغاز می گردد. همه اینها وقتی جالب می گردد که مرور می کنی این لباس ها برای پوشیدن دیگران است.
بد نیست بدانیم که شست و شوی لباس ها در گذشته آزار دهنده تر از امروز بود. سوزان استراسر مورخ، در کتاب خود به نام بی سرانجام به خاطرات یک زن آمریکایی از نوادا اشاره می نماید که در سال 1867 شستن لباس ها را به عنوان وظیفه سختی که همه زنان از آن می ترسند و ترس بزرگ خانگی که خانواده از آن می ترسند توصیف می نماید.
دگردیسی فعل لباسشویی
وب سایت Cleaning Collective مسیر توسعه لباس شویی را در طول تاریخ ردیابی نموده است. طبق این مقاله در گذشته لباس ها را با دست می شستند که زنان برای این کار کوشش فیزیکی زیادی داشتند. ابتدا لباس ها را خیس می کردند و آنها را به صورت دستی با استفاده از تخته های شستشو و گاهی اوقات با استفاده از سنگ ها در رودخانه ها می شستند که با این روش ساعت های زیادی طول می کشید تا لکه ها از بین بروند.
در اواخر قرن هجدهم، ماشین های لباسشویی دستی ابتدایی وارد بازار شدند که به یک حرکت ساده برای تمیز کردن لباس ها متکی بود. در آغاز قرن بیستم، دنیا شاهد نوآوری ماشین های لباسشویی برقی بود. ماشین های لباسشویی به توسعه خود ادامه دادند تا جایی که عملنمودهای شستشو، آبکشی و خشک کردن اتوماتیک در یک چرخه در برگرفت که حاصل این اقدامات منجر به ماشین های لباسشویی هوشمندی شد که امروزمشاهده میکنیم. ماشینی که مجهز به فناوری های مدرن مانند کنترل الکترونیکی، برنامه های صرفه جویی در مصرف انرژی و امکان کنترل از راه دور به وسیله تلفن های هوشمند هم می باشد.
لباس ها هرگز نباید در ماشین لباسشویی بمانند
جدای از اینکه خالی بودن سبد لباسهای کثیف در هر لحظه غیرممکن است، تا کردن لباس ها احتیاج به زمان دارد.از این گذشته، همواره لباس هایی وجود دارد که کارشناسان لباس توصیه می نمایند هرگز آنها را در ماشین لباسشویی قرار ندهید. اینها و نکات مشابه آن باعث شده که بار شست و شوی لباس روزافزون باشد.
متخصصان مراقبت از لباس، گوئن وایتینگ و لیندسی بوید در مقاله ای در وب سایت مارتا استوارت اشاره کردند که انواع خاصی از لباس ها وجود دارند که هنگام تمیز کردن آنها احتیاج به مراقبت ویژه دارند و هرگز توصیه نمی گردد آنها را در ماشین لباسشویی قرار دهید که عبارتند از:
1- ترمه و پشم
قرار دادن ترمه یا پشم در ماشین لباسشویی، ممکن است منجر به گره خوردن و چروک شدن آنها گردد. بنابراین وایتینگ و بوید توصیه می نمایند این اقلام را با دست بشویید و برای این منظور سینک یا وان حمام را با آب پر کنید و یک شوینده ملایم روی لباس بمالید، سپس آن را در آب فرو کنید. لباس را در آب هم بزنید و بگذارید تا نیم ساعت خیس بخورد، سپس آن را صاف کنید، آن را بشویید و بگذارید تا خشک گردد.
2- ابریشم
به علت نازک بودن پارچه، ماشین لباسشویی می تواند آن را به راحتی پاره یا جمع کند. علاوه بر اینکه برای این نوع پارچه ها شستشوی خشک توصیه می گردد. وایتینگ و بوید نیز شستن آن را با دست و آویزان کردن آن بر روی چوب لباسی توصیه کردند. گفتنی است که پارچه ابریشمی را باید دور از آفتاب خشک کنید تا رنگ ها محو نشوند.
3- کت و شلوارهای رسمی و لباس های چین دار
کت و شلوارها، ژاکت ها و دامن های چین دار می توانند در ماشین های لباسشویی ساییده شوند. بنابراین وایتینگ و بوید برای شستن حرفه ای آنها، خشکشویی را توصیه می نمایند.
4- پوست
وایتینگ و بوید قرار دادن لباس های چرمی در ماشین لباسشویی را منع می نمایند، چون ماشین لباسشویی می تواند چرم را چروک یا فرسوده کند. در ای موارد توصیه می گردد لکه ها و کثیفی ها به آرامی با دستمال مرطوب تمیز کنید.
5- لباس دارای گلدوزی
لباس های حاوی گلدوزی را نیز نباید در ماشین لباسشویی قرار داد، چون ممکن است پاره گردد. بنابراین توصیه می گردد آن ها را با دست شست و یا به وسیله شستشو با بخار خشک یا با استفاده از مواد شیمیایی مخصوص بشویید.
چگونه بر فرآیند شستشوی لباس غلبه کنیم
به نظر می رسد که بار لباسشویی هرگز تمام نمی گردد، اما روش ها و استراتژی هایی وجود دارد که می تواند این فرآیند را تا حدودی آسان کند، از جمله:
قبل از مرتب کردن لباس ها: از چند سبد برای مرتب کردن لباس ها بر اساس رنگ یا نوع پارچه از همان ابتدا بهره ببرید.
یک روال ثابت: دو روز در هفته را به شستن لباس اختصاص دهید تا انباشته نگردد.
از چرخه های شستشوی سریع بهره ببرید: بیشتر ماشین های لباسشویی مدرن دارای چرخه های شستشوی سریع هستند که به تمیز کردن لباس ها در کوتاه ترین زمان ممکن یاری می نمایند و در کوشش و زمان صرفه جویی می نمایند.
شوینده های مناسب را انتخاب کنید: از شوینده های همه منظوره بهره ببرید که با بیشتر پارچه ها و رنگ ها به خوبی کار می نمایند و در مصرف مواد شوینده جداگانه صرفه جویی می نمایند.
از نرم نماینده هایی با رایحه های مورد علاقه بهره ببرید: بوی خوش لباس های شسته شده می تواند فرآیند شستشو را لذت بخش تر کند و احساس بیزاری از این روتین را کاهش دهد.
استفاده از کیسه لباسشویی برای پارچه های حساس: برای جلوگیری از آسیب تماشا لباس های حساس، ترجیحاً در حین شستشو در کیسه لباس شویی مشبک قرار داده گردد که بدون احتیاج به شستشوی خاص، کیفیت آنها حفظ گردد.
لباس های آماده آویزان: در ماشین های لباسشویی با خشک کن، پس از اتمام شستشو، ترجیحاً از چوب لباسی برای آویزان کردن فوری لباس ها استفاده گردد، زیرا به کاهش اتوکشی و جلوگیری از چروک شدن لباس ها یاری می نماید.
تا کردن فوری لباس ها: تنها چند دقیقه پس از اتمام شستشو به تا کردن لباس ها، آنها را از دسته یا چروک شدن نجات می دهد، به این معنی که احتیاجی به اتو کردن آنها نیست.
منبع: ایرنا زندگی