تور هلند: آشنایی با تاریخ هلند، سرزمین آسیاب های بادی و گل های لاله

به گزارش آخرین خبر، تاریخ هلند

امروز تاریخ کشوری را می خوانیم که بدون شک تماشا و گشت و گذار در آن برای هر فردی جذابیت دارد. سرزمین پنیر و دوچرخه، آسیاب های بادی و مهمتر از همه اینکه سرزمین گل های زیبا مخصوصا گل لاله، تاریخ هلند؛ کشوری کوچک اما دارای طبیعتی بهشت گونه در شمال غربی اروپا. مورخان تاریخ هلند قدمت سکونت در این سرزمین را سال 900 میلادی می دانند و معتقدند که انسان هایی که به این منطقه رسیدند در پست ترین ناحیه کرانه رود روته ساکن شدند. روته در زبان مردم این سرزمین یعنی آب گل آلود و چون این رود از زمین های باتلاقی می گذشت به همین علت به این نام معروف شده است.

تور هلند: آشنایی با تاریخ هلند، سرزمین آسیاب های بادی و گل های لاله

با تور هلند از کشور آسیاب های بادی دیدن کنید و در شهر زیبای آمستردام هلند گشت و گذار کنید.

این کشور چون تحت فرمان و جزء قلمروی امپراتوری هابسبورگ بود تا قبل از کسب استقلال هلند هابسبورگ نام داشت. پس از یک جنگ خونین دراز مدت که هشتاد سال طول کشید انتها در سال 1648 میلادی از سلطه امپراتور اسپانیا رهایی یافت و بعد از آن با استقرار جمهوری و با برقراری امنیت و آرامش شرایطی برای مردم هلند فراهم شد تا فعالیت های فرهنگی، سیاسی و بازرگانی در سطح وسیعی شکل گیرد که در تاریخ هلند به دوران طلایی هلند مشهور است. با خبرنگاران همراه باشید و از تاریخ سرزمین گل های لاله بیشتر بدانید.

سرزمین هلند از امپراتوری هابسبورگ تا امروز

سرانجام قرن پانزدهم یک ازدواج سیاسی باعث شد تا دو حکمران منطقه به قدرتی مهم تبدیل شده و دولتی مقتدر را در اسپانیا بوجود آورند. ایزابلای یکم کاستیا و فردیناند دوم آراگون هر کدامشان بر بخشی از اسپانیا تسلط داشتند که با این ازدواج به یگانگی سیاسی رسیده و یک دولت قوی در منطقه بوجود آوردند. اسپانیا از سرانجام قرن پانزدهم میلادی و در سال 1492 مردم دیگر ادیان را از این سرزمین بیرون کرد در پی توسعه قلمرو خود و اهداف استعماری اش و در پی کشف آمریکا آن سرزمین را هم تحت سلطه خود درآورد و حالا با این ازدواج سرنوشت این منطقه ها هم به گونه دیگری رقم خورد.

حاصل این ازدواج سیاسی فرزند دختری بود که بعد از پدر، وارث تاج و تخت سلطنت بود. جوانا دختر فردیناند و ایزابل جانشین فردیناند شد. اما ازدواج های سیاسی همچنان ادامه داشت و این بار جوانا و فیلیپ ولیعهد اتریش این شیوه را در پیش گرفتند و حاصل این ازدواج هم پسری به نام شارل بود. فیلیپ وارث پادشاهی اتریش، هلند و دیگر منطقه های که جزء قلمرو پادشاهی اتریش محسوب می شد بود. شارل پسر جوانا و فلیپ، خودش را شارل پنجم معرفی کرد که پادشاهی سرزمین های اسپانیا، اتریش و هلند بود.

حالا شارلکن یا شارل پنجم گسترده ترین قلمرو در اروپا و آمریکا را صاحب شده بود و در عین حال قدرتمندترین و مقتدر ترین پادشاه بین پادشاهان سده شانزدهم میلادی به حساب می آمد اقتدار شارلکن تا آن جا پیش رفت که در سال 1519 به عنوان امپراتور امپراتوری مقدس روم نیز انتخاب شد. شارلکن حالا یکه تاز عرصه قدرت و حکمران اسپانیا، هلند، اتریش، بخشی هایی از فرانسه، ایتالیا و سرزمین های تحت استعمار اسپانیا در سرزمین تازه شناخته شده آمریکا بود. دودمان پادشاهی شارلکن در تاریخ هلند و تاریخ اروپا به هابسبورگ مشهور است.

فردیناند برادر شارلکن به عنوان امپراتور امپراتوری مقدس روم جانشین برادر شد و شعبه هابسبورگ های اتریش را پایه گذاری کرد در همین حال فیلیپ دوم پسر شارلکن در اسپانیا قدرت را به دست گرفت. امپراتوری هابسبورگ حدودا سه قرن تداوم یافت.

اما از دوره های مهمی که در تاریخ هلند حائز اهمیت و توجه است و ما نیز به آن اشاره کردیم دوران طلایی هلند است. این بخش از تاریخ هلند به دوره ای گفته می گردد که در قرن هفدهم میلادی در سرزمین هلند، تاریخ این کشور شاهد درخشش این سرزمین در زمینه های گوناگون ازجمله فرهنگ، هنر، اقتصاد و سیاست است و به گواه تاریخ در این زمان هلند به اوج شکوفایی و عظمت فرهنگی و سیاسی و مالی خود دست یافت و در دنیا شهرتی برای خود رقم زد.

دوران طلایی هلند هر چند که در حقیقت قرن های شانزدهم تا هجدهم میلادی را در بر می گیرد اما اصطلاح عصر طلایی هلند برای عمده ترین بخش آن یعنی قرن هفدهم بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

در این دوره یعنی نیمه اول قرن هفدهم که هلند بخش عمده آن را درگیر جنگ با اسپانیا بود وطبیعتا درگیر و دچار مسائل ناشی از جنگ شده بود، با این همه بعد از پیروزی در جنگ بلافاصله آرامش و امنیت در سرزمین هلند ایجاد شد و هلندی ها حالا فرصتی یافته بودند تا به جستجو و کشف سرزمین های دیگر پرداخته و توسعه قلمرو خود را در الویت قرار دهند که در این راستا بویژه کمپانی هند شرقی به فعالیت های بازرگانی گسترده در نقاط گوناگون دنیا و تعامل با سایر کشورها مشغول بود.

بعد جنگ و برقراری امنیت و صلح در هلند زمینه برای توسعه و رشد علوم و ازدیاد ثروت هم فراهم شد و هنر جلوه هایی تازه یافت و مجال رشد بیشتری پیدا کرد تا آنجا که امروزه در موزه های هلند و بلژیک بسیاری از آثار نقاشی دیده می گردد و آنالیز این آثار هنری از چنان اهمیتی برخوردار شده که دوره های دانشگاهی برای آن تشکیل شده است.

جنگ های هلند با انگلستان

اما یکی دیگر از رخدادهای مهم تاریخ هلند که به باور مورخان ریشه آن رقابت بر سر تسلط بر تجارت دریایی است جنگ های هلند با انگلستان است این جنگ ها یک سلسله درگیری هایی بود که در قرن های هفدهم و هجدهم میلادی بین جمهوری هلند و پادشاهی انگلستان بر سر دستیابی و سلطه بر بازرگانی دریایی و نفوذ و اعمال قدرت بر دریاها بوجود آمد. این نبردها را می توان به چهار دوره تقسیم کرد که جنگ اول در سال 1652 آغاز شد و تا جنگ چهارم در سال 1784 ادامه داشت. البته بعد از این چهار دوره هم نبردها و درگیری های جسته و گریخته ای بین ناوگان دریای دو کشور همچنان وجود داشت.

در حال حاضر نوع حکومت هلند پادشاهی مشروطه است و شاه یا ملکه نقش چندان نقش پررنگی در امور سیاسی ندارند. ملکه بئاتریکس سال 2013 از مقام خود کناره گرفت و ویلم الکساندر پسر او به عنوان پادشاه هلند جانشین مادر شد که تا این زمان مدت 120 سال ملکه ها در هلند بر مسند قدرت تکیه زده بودند.

منبع: الی گشت
انتشار: 25 فروردین 1401 بروزرسانی: 25 فروردین 1401 گردآورنده: anti6.ir شناسه مطلب: 2065

به "تور هلند: آشنایی با تاریخ هلند، سرزمین آسیاب های بادی و گل های لاله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تور هلند: آشنایی با تاریخ هلند، سرزمین آسیاب های بادی و گل های لاله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید