آیا خوردن نخودفرنگی در دوران بارداری مفید است؟
به گزارش آخرین خبر، بیشتر زنان از خواص نخود فرنگی در بارداری مطلع نیستند. بایستی بدانید که نخود فرنگی سرشار از پروتئین، اسید فولیک و دیگر ویتامین هاست که برای رشد و سلامت جنین لازم است، در ادامه بیشتر با خواص نخودفرنگی آشنا می شوید.
ارزش غذایی نخود فرنگی
نخود فرنگی اگرچه کوچک است، اما سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی است. ویتامین A، ویتامین K، ترکیبات ویتامین B، مهمیم، ویتامین C و فیبر، در نخود به وفور یافت می گردد. هم چنین یک منبع غنی از پروتئین هم هست. کدامیک از این مواد مغذی مورد احتیاج مادران باردار است؟ در واقع، همه آنها. اما چند مورد از آن ها صندلی ویژه ای در تغذیه زنان باردار دارند.خواص نخود فرنگی در بارداریخواص نخود فرنگی در بارداری به توضیح زیر است:
1. سرشار از پروتئینزنان باردار باید روزانه حدود 10 گرم پروتئین بیشتر از دیگر افراد مصرف نمایند. برای افزودن این مقدار پروتئین به غذای روزانه خود، کافیست نخود فرنگی را به غذاهایتان بیافزایید. کلینیک های پزشکی آمریکا تعدادی از منابع پروتئین جایگزین را برای زنان باردار معرفی نموده اند و نخود فرنگی در صدر این لیست واقع شده است.
2. غنی از اسید فولیکهنگامی که یک جنین درون بدن در حال رشد است، بدن احتیاجمند مواد مغذی و مواد معدنی بیشتری نسبت به قبل است. نخود فرنگی دارای اسید فولیک است که برای سنتز DNA سلولی لازم است؛ بنابراین خوردن نخود فرنگی در هنگام بارداری موجب پیشگیری از هر گونه نقص ژنتیکی در لوله عصبی جنین می گردد.
3. سلامت قلبنخود فرنگی سرشار از فیبر، لیکوپن و لوتئین است که برای سلامت و بهبود عملکرد قلب ضروری اند. لیکوپن یک آنتی اکسیدان است که مانع آسیب از رسیدن به سلول ها می گردد. هم چنین نخود فرنگی دارای مواد مغذی دیگری است که به کاهش سطح کلسترول LDL (کلسترول بد) و افزایش سطح کلسترول HDL (کلسترول خوب) در بدن یاری می نماید. علت اهمیت این امر این است که افزایش سطح کلسترول LDL موجب گرفتگی رگ ها و عروق خونی می گردد و توانایی قلب را برای پمپاژ کردن خون در بدن کاهش می دهد. داشتن یک قلب سالم برای زنان باردار حیاتی است.
4. غنی از ویتامین B9شاید مهمترین ویتامین موجود در نخود فرنگی در هنگام بارداری، ویتامین B9 باشد. مصرف این ویتامین ناشناخته، در دوران بارداری بسیار لازم و لازم است. پژوهش ها نشان داده است که کمبود این ویتامین منجر به نقص های مادرزادی و نقص لوله های عصبی جنین می گردد.
بعلاوه، نخود فرنگی دارای موادی است که موجب بهبود مهارت های شناختی در نوزادان می گردد.
پخت غذا با نخود فرنگی برای زنان باردارهمان گونه که گفته شد، خواص نخود فرنگی در بارداری بسیار زیاد است، زیرا نه تنها دارای پروتئین، فیبر و ویتامین های ضروری برای زنان بارداری است، بلکه به آسانی پخته و آماده خوردن می گردد. در ادامه چند دستور غذای خوشمزه با نخود فرنگی برای زنان باردار ارائه می گردد.
سوپ نخود فرنگی
مواد لازم500 گرم نخود فرنگی تازه
1 پیاز بزرگ (ریز خرد شده)
یک تکه کره یا یک قاشق روغن آفتابگردان
2 فنجان عصاره گوشت / مرغ / سبزیجات (می توانید از عصاره های آماده به مقدار یک مکعب بهره ببرید)
1 فنجان شیر
½ فنجان خامه
نمک و فلفل به مقدار لازم
کمی نعناع پودر شده
چند برگ نعناع تازه برای تزیین
روش تهیه سوپ نخود فرنگیپیاز خرد شده را به همراه کره یا روغن، درون تابه تفت دهید تا وقتی که پیاز سبک و نرم گردد.
نخود فرنگی را به همراه یک فنجان عصاره به ظرف اضافه کنید. پس از رسیدن به دمای جوش، حرارت اجاق را کم کنید، درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید به تا نخودفرنگی ها کاملا پخته شوند.
حال ظرف را از روی شعله بردارید و شیر، خامه و ادویه را به آن بیافزایید.
سوپ نخود فرنگی آماده است! می توانید آن را با نان تازه سرو کنید. نوش جان!
سالاد نخود فرنگی و بالزامیک
مواد لازم1 بسته نخود فرنگی یخ زده
نصف فنجان بادام خرد شده
نصف فنجان پیازچه خرد شده
نصف فنجان پنیر فتا خرد شده
1 فنجان سس مایونز
نمک و فلفل به مقدار لازم
سرکه بالزامیک به مقدار دلخواه
روش تهیهنخود ها را در ظرف آب گرم قرار دهید تا یخ آن ها باز شده و آماده مصرف شوند. (اگر از نخود فرنگی تازه استفاده می کنید، ابتدا آن ها را بپزید)
سپس نخود فرنگی ها در کاسه بزرگی بریزید.
بادام را درون تابه ای با حرارت میانه تفت دهید. سپس آن را با نخود فرنگی ترکیب کنید.
پیازچه، پنیر فتا و سس مایونز را مخلوط کنید. سرکه بالزامیک را به مخلوط اضافه کنید و نمک و فلفل بزنید.
مخلوط نخود و بادام را با سس آماده شده بخوبی ترکیب کنید.
روی ظرف را بپوشانید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.
سالاد شما آماده است. نوش جان!
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخون