دلایل تپش قلب ناگهانی چیست؟

به گزارش آخرین خبر، دلایل تپش قلب ناگهانی استرس، ورزش، سیگار کشیدن و مضرف کافئین و برخی داروهای خاص می باشد که معمولا مشکل جدی و نگران کننده وجود ندارد

دلایل تپش قلب ناگهانی چیست؟

خبرنگاران | سرویس سلامت - تپش قلب Heart palpitations)) به انقباض و انبساط قلب یا به عبارتی به باز و بسته شدن قلب گفته می گردد. تعریف دیگری که برای تپش قلب به کار می رود احساس آگاهی فرد از تپش قلبش است. زیرا در حالت عادی تپش قلب احساس نمی گردد و به صورت تپیدن و لرزیدن بروز می نماید.

هرگاه فرد ضربان قلب خود را احساس می نماید ضروری است به پزشک مراجعه کند که در مواردی که این تپش قلب ناشی از بیماری های قلبی همچون افتادگی دریچه پرولاپس و یا فشارخون باشد، نگران نماینده است. در غیر این صورت در سایر موارد که ناشی از استرس یا رژیم غذایی خاصی باشد، جای نگرانی وجود ندارد.

دلایل تپش قلب ناگهانی

  • استرس
  • ورزش
  • سیگار کشیدن
  • مصرف کافئین
  • مصرف دارو یا در موارد خاص بعضی بیماری ها

تپش قلب در بعضی موارد خاص نگران نماینده است (گاهی نشانه آریتمی قلبی است) اما در بیشتر موارد مشکل جدی وجود ندارد.

تپش قلب هم در زنان وهم مردان دیده می گردد اما به علت شیوع بیماری هایی مانند کم خونی، اضطراب و پرکاری تیروئید در زنان، تپش قلب هایی که علت های غیرقلبی دارند در زنان بیشتر است. تپش قلب بیماری محسوب نمی گردد بلکه نشانه یک بیماری است که ممکن است علت آن بیماری قلبی باشد، تپش قلب یک هشدار است و باید جدی گرفته گردد.

معمولا تپش قلب موجب می گردد افراد به پزشک قلب مراجعه نمایند اما یک توضیح حال ساده از بیمار می تواند از ابتلا یا عدم ابتلای او به بیماری قلبی را نشان دهد. تپش قلب در بیمارانی که سابقه ابتلا به تنگی عروق کرونر یا نارسایی قلبی دارند یک هشدار به حساب می آید و باید جدی گرفته گردد.

برای تشخیص بروز دلایل تپش قلب، کنترل توضیح حال بیمار و نوع تپش قلبش بسیار اهمیت دارد. تپش قلب ناگهانی معمولا منشا قلبی دارد، اگر دلیل تپش قلب بیماری قلبی باشد منجر به سرگیجه و تنگی نفس می گردد و زمان دقیق آغاز و سرانجام تپش تعیین است در حالی که اگر تپش قلب به یکی از دلایل استرس، کم خونی، پرکاری یا کم کاری تیروئید باشد در طول روز زمان تعیینی ندارند.

بروز تپش قلب بیماری شایعی است و حدود 20 درصد افرادی که به کلینیک های سرپایی مراجعه می نمایند از تپش قلب شکایت دارند و تپش یکی از بیماری های شایع قلبی است.

آیا تپش قلب ناگهانی خطرناک است؟

تپش قلب های ناگهانی خطرناک هستند، نه آنهایی که به خاطر اضطراب، دویدن و دلایل دیگر. در تپش قلب های مهم از لحاظ پزشکی معمولا فرد در حالت نشسته بدون اینکه هیچ مشکل و استرسی داشته باشد ناگهان دچار حمله تپش قلب می گردد و همزمان با آن ممکن است افت فشار پیدا کند.

اما نباید به صرف اینکه فرد مبتلا به تپش قلب این علائم را نداشته باشد، بگوییم وضعیتش اصلا مهم نیست.

برای تشخیص خطرناک بودن نوع تپش قلب، می توان دقیقا آن زمانی که حمله تپش آغاز می گردد نوار قلب گرفت. اگر هم بیمار نتوانست در آن لحظه نوار قلب بگیرد می تواند از دستگاه Holter Monitoring استفاده کند.

تنگی نفس و تپش قلب گاهی در حال فعالیت و گاهی درخواب و استراحت دیده می گردد و می تواند به صورت گذرا یا مداوم یا حمله ای باشد. تپش قلب می تواند همراه با درد قفسه سینه ، احساس تنگی نفس یا احساس سرگیجه، تاری دید یا اختلال تعادل باشد.

چه افرادی در خطر ابتلا به تپش قلب هستند؟

شما ممکن است در خطر ابتلا به تپش قلب باشید، اگر:

  • به پرکاری تیروئید مبتلا هستید.
  • داروهای محرک مانند داروهای آسم و سرماخوردگی مصرف می کنید.
  • به شدت استرس و اضطراب و یا سایر مسائل روانی دارید.
  • سابقه ابتلا به سایر بیماری های قلبی همچون آریتمی قلبی، نارسایی قلبی و یا سکته قلبی دارید.

چطور تپش قلب را بهبود دهید؟

اصل درمان تپش قلب بر حذف عامل به وجود آورنده (دارو، تنباکو، قهوه، چای و الکل) تشخیص و درمان بیماری های همراه (پرکاری تیروئید، افت قند خون، علائم یائسگی و اضطراب) راسخ است که غالبا با رعایت عادات مناسب زندگی و تغذیه، کاهش استرس، هیجانات و انجام فعالیتهای ورزشی نامتناسب تپش قلب فرد بهبود می یابد.

مصرف بعضی مواد غذایی مانند چای و قهوه، سیگار و نوشابه گازدار باعث تپش قلب می شوند که در چنین مواردی رعایت یک رژیم غذایی خاص به افراد توصیه می گردد.

غذاهای نفخ دار، سبزیجات و میوه های خام ممکن است موجب بروز تپش قلب در افراد گردد.

درمان تپش قلب ناگهانی چگونه است؟

در بیشتر بیمارانی که برای تپش قلب به پزشک مراجعه می نمایند درمان قطعی است. در بعضی موارد تپش قلب مادرزادی است و در این بیماران به دلیل مشکل ساختاری در سیستم های هدایتی قلب حملات تپش قلب ناگهانی اتفاق می افتد و بیمار با مشکل روبرو می گردد.

با استفاده از روش راه های هدایتی بیشتر قابل تشخیص است و در بیشتر موارد پزشکان می توانند با امواج رادیو فرکانسی مسیرهای هدایتی را بسوزانند و تپش های سریع قلب بیمار درمان قطعی یابد.

منبع: هشت صبح و دلگرم

منبع: setare.com
انتشار: 20 دی 1399 بروزرسانی: 20 دی 1399 گردآورنده: anti6.ir شناسه مطلب: 1432

به "دلایل تپش قلب ناگهانی چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دلایل تپش قلب ناگهانی چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید