انبارهای مملو از روغن خوراکی و امتناع از عرضه در بازار شب عید
به گزارش آخرین خبر، خبرگزاری خبرنگاران- رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در بازدید سرزده از کارخانه روغن نباتی، گفت: 300 تن روغن کنجد تاریخ مصرف گذشته در این کارخانه کشف شده که دستور پلمپ انبار داده شد.
به گزارش سرویس اقتصادی خبرنگاران، در دومین روز از گشت ویژه بازار شب عید 1401، احمد اصانلو معاون وزیر دادگستری و رئیس سازمان تعزیرات حکومتی به همراه مسعود امرالهی سرپرست دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی به صورت سرزده از شرکت مارگارین تولید کننده انواع روغن خوراکی بازدید کردند.
احمد اصانلو رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در این بازدید سرزده که به منظور امتناع از عرضه محصول از طریق این شرکت در بازار انجام شد در جمع خبرنگاران، گفت: امروز گشت مشترک برای سرکشی از مراکز تولید و کارخانه های روغن در حال انجام است.
وی ادامه داد: براساس گزارش های رسیده از این کارخانه، حاکی از آن است که این شرکت بالغ بر 70 هزار تن عرضه خارج از شبکه به همراه امتناع از عرضه داشته و همچنین اقدام به فروش دو نرخی کالا کرده است.
اصانلو با بیان اینکه بررسی های لازم در خصوص این موضوع در حال انجام است، یادآور شد: این موضوعات مستلزم بررسی اسناد است که در این خصوص 3 دستور ویژه برای آن صادر شد و یک تیم متشکل از قضات، روسای شعب تعزیرات و بازرسان وزارت جهاد کشاورزی تا عصر امروز در این مکان مستقر شده و اسناد را بررسی می کنند.
به گفته وی، امتناع از عرضه بالغ بر 70 هزار تن روغن خوراکی خارج از شبکه، بررسی ادله شرکت مبنی بر عدم عرضه به دلیل مسائل مربوط به پخش و همچنین فروش دو نرخی، 3 دستور ویژه برای بررسی در این کارخانه است.
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی با بیان اینکه 300 تن روغن کنجد تاریخ مصرف گذشته نیز در بازدیدها مشاهده شد، گفت: مدیر شرکت اعلام داشته که این کالا از سال گذشته انبار شده و مربوط به مدیریت قبل است؛ در حال حاضر دستور پلمپ انبار صادر شده است.
وی اضافه کرد: مقرر شده است تا کننده بهداشت برای بررسی این مسئله حاضر شوند و درصورتی که قابلیت استفاده انسانی و یا حیوانی از آن وجود نداشته باشد این کالاها امحاء شود.
سرپرست دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی نیز در این بازدید سرزده با تأکید بر اینکه 100 درصد روغن های وارداتی با ارز 4200 تومانی انجام می شود و باید به قیمت مصوب به فروش برسد، گفت: روغن خوراکی به فراوانی در کشور وجود دارد و کارخانه ها باید عرضه این محصول را سرعت دهند.
به گفته مسعود امرالهی، اگر کارخانه ای بیش از یک ماه عرضه را نگه دارد و برنامه ریزی کند تا پس از حذف ارز ترجیحی آن را توزیع کند، احتکار کرده است.
وی با بیان اینکه در این کارخانه روغن های تولیدی از 2 آذر ماه موجود بوده و توزیع نشده است، شرح داد: نباید پس از تولید، این محصول بیش از یک هفته در انبارها ذخیره شود؛ ما کمبودی در بازار نداریم؛ البته هفته پایانی سال تقاضا برای این محصول زیاد است که باید عرضه انجام شود.
امرالهی با اشاره به دستور معاون اول رئیس جمهور در ستاد تنظیم بازار، گفت: از روز پنج شنبه با جلسه مشترک با سازمان تعزیرات حکومتی برنامه ریزی برای نظارت بر توزیع و فروش کالاهای اساسی قند، شکر، برنج و روغن و سایر کالاهای اجرا شده است.
وی ادامه داد: روز گذشته فروشگاه های زنجیره ای و هم اکنون کارخانه های روغن مورد نظارت قرار گرفته است و در سراسر کشور نیز گشت های تعزیرات به همراه بازرسان وزارت جهاد کشاورزی؛ بازرسی های لازم در این خصوص را انجام می دهند.
سرپرست دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به این که در حدود 3 ماه است که بر اساس قانون انتزاع، نظارت بر کالاهای اساسی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی محول شده است، شرح داد: ما در این ایام بیش از 350 هزار مورد بازرسی انجام داده ایم و حدود 30 هزار پرونده نیز به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال شده است.
محمدچهاردولی - خبرنگار اقتصادی خبرنگاران
منبع: خبرگزاری آریا