طرز تهیه شیرینی برنجی؛ ویژه نوروز
به گزارش آخرین خبر، تهران (پانا) - یکی از شیرینی های محبوب و سنتی ایران شیرینی برنجی است که عطر و طعم فوق العاده ای دارد و برای پذیرایی در ایام نوروز انتخاب مناسبی است.
به گزارش فرارو، شیرینی برنجی یکی از شیرینی های سنتی ایرانی است که بسیار محبوب و پر هوادار است و در نقاط مختلف ایران با روش های گوناگون تهیه می گردد که در این میان نان برنجی مخصوص کرمانشاه از همه جا معروف تر است. نان برنجی که از ترکیب آرد برنج، روغن، پودر قند و... تهیه می گردد، گزینه بسیار مناسبی برای نوروز و پذیرایی در این ایام است.
شیرینی برنجی به علت داشتن گلاب و پودر هل در ترکیباتش دارای عطر و بوی فوق العاده ای است و طعم دلچسب و خاطره انگیزی دارد. در ادامه این مطلب طرز تهیه شیرینی برنجی در منزل همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه شیرینی برنجی تقدیم خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه شیرینی برنجی
آرد برنج: نیم کیلو
پودر قند: 150 گرم
زرده تخم مرغ: 2 عدد
روغن جامد: 250 گرم
گلاب: یک چهارم پیمانه
وانیل: نوک قاشق چای خوری
پودر هل سبز: 1 قاشق چای خوری
خرفه سیاه یا خلال پسته برای تزیین: به میزان لازم
نوع آرد برنجی که برای تهیه شیرینی برنجی استفاده می کنید، در طعم و بافت شیرینی تاثیر مستقیم دارد. حتما آرد برنج را از لوازم قنادی های معتبر به صورت فله ای و نه بسته بندی های کارخانه ای تهیه کنید. قبل از درست کردن شیرینی برنجی بهتر است حتما آرد برنج را دو تا سه بار الک کنید.
نکات مربوط به روغن
برای تهیه شیرینی آردی بهتر است از روغن های مخصوص شیرینی آردی بهره ببرید که به صورت حلبی در فروشگاه های فروش روغن موجود است و چربی آن ها مخصوص شیرینی آردی است. در صورتی که به این روغن دسترسی ندارید، از روغن جامد نباتی بهره ببرید. توجه داشته باشید که هرگز از روغن های صاف قنادی که در لوازم قنادی ها موجود است، استفاده نکنید؛ زیرا باعث خشکی بیش از حد شیرینی می شوند. توصیه ما این است که اگر از روغن مخصوص شیرینی آردی استفاده نمی کنید، حتما از مخلوط روغن جامد نباتی و روغن صاف قنادی یا کره بهره ببرید.
نکات مربوط به گلاب
همان طور که می دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب ترین نوع آن در شهر های کاشان و میمند فارس تهیه می گردد. امروز در همه فروشگاه ها و سوپر مارکت ها شیشه های گلاب را در اشکال و با نام های تجاری گوناگون می بینیم که بسیاری از آن ها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی می دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل بعلاوه طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.
طرز تهیه شیرینی برنجی
1 ـ برای آغاز کار ابتدا روغن را روی حرارت خیلی کم اجاق گاز بگذارید تا آب گردد؛ سپس صبر کنید تا از حرارت بیفتد. زرده های تخم مرغ را داخل یک کاسه گود و مناسب بریزید و وانیل و هل را به آن اضافه کنید. کمی زده ها را با همزن دستی هم بزنید؛ سپس روغن خنک شده را به آن اضافه کنید و باز هم بزنید.
2 ـ در این مرحله کم کم پودر قند را به روغن اضافه کنید و هم زمان با دست یا لیسک هم بزنید تا پودر قند کاملا در روغن حل گردد.
3 ـ در مرحله آخر آرد برنج را که از قبل الک نموده اید، کم کم و طی سه تا چهار مرحله به مواد اضافه کنید. حالا لیسک را کنار بگذارید و در این مرحله با دست هم بزنید. وقتی همه آرد برنج را اضافه کردید، گلاب را روی مواد بریزید و به ورز دادن ادامه بدهید تا خمیر حالت پودری نداشته باشد یا به دستتان نچسبد. اگر خمیر به دستتان چسبید، کمی دیگر آرد برنج اضافه کنید و اگر حالت پوره پوره داشت و بعد از ورز دادن باز هم شبیه خمیر منسج نشد، خمیر را داخل چرخ گوشت با سری درشت بریزید و یک بار از چرخ گوشت رد کنید؛ سپس خمیر را داخل کیسه فریزر بگذارید و حدود 1 روز در محیط آشپزخانه قرار بدهید تا استراحت کند.
4 ـ بعد از این که خمیر استراحت کرد، یک بار دیگر آن را از چرخ گوشت رد کنید و بعد با دست کمی ورز بدهید. سپس از خمیر به میزان گردوی کوچک بردارید و کف دستتان گرد کنید و با مهر مخصوص شیرینی برنجی روی آن را مهر بزنید. سپس شیرینی ها را داخل سینی فر و با فاصله از هم بچینید و روی شیرینی را به دلخواه با خرفه سیاه یا مغز پسته تزیین کنید. سینی فر را در فر 170 درجه سانتیگراد به مدت 20 دقیقه قرار بدهید تا شیرینی ها کاملا بپزند. بعد از این که شیرینی پخت، آن را از فر خارج کنید و تا زمانی که کاملا سرد نشده است، به آن ها دست نزنید.
نکات مهم برای تهیه شیرینی برنجی
1 ـ اگر خمیر بعد از قالب زدن چرب بود یا روغن پس می داد، حتما دوباره به آن آرد برنج اضافه کنید.
2 ـ وقتی خمیر حالت پوره ای می گردد، برای این که به شکل خمیری منسجمی در بیاید، هرگز به آن گلاب اضافه نکنید. گلاب بیش از میزان شیرینی برنجی را بعد از پخت خشک می نماید.
3 ـ اگر شیرینی بعد از قالب زدن ترک خورد، به این معناست که خمیر به میزان کافی ورز نخورده است و بافت منسجمی ندارد.
4 ـ زمان پخت شیرینی برنجی نسبت به بقیه شیرینی ها کمی بیش تر است؛ بنابراین توجه داشته باشید دمای فر طوری تنظیم شده باشد که شیرینی خام نماند یا بیش از حد برشته نگردد.
5 ـ در صورتی که تمایل دارید شیرینی برنجی زعفرانی تهیه کنید، داخل روغن و قبل از اضافه کردن پودر قند یک تا دو قاشق غذاخوری زعفران دم نموده غلیظ اضافه کنید.
منبع: خبرگزاری پانا