انجام نخستین جراحی رباتیک از راه دور ایران بر روی شبکه همراه اول

به گزارش آخرین خبر، به گزارش خبرنگاران به نقل از اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، نخستین جراحی رباتیک از راه دور در ایران با سامانه جراحی از راه دور بومی صبح امروز چهارشنبه دوم تیر ماه، از فاصله 7 کیلومتری بین بیمارستان های امام خمینی (ره) و سینا بر روی یک حیوان و با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، سعید سرکار رییس پژوهشکده فناوری و تجهیزات پیشرفته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، علیرضا میرباقری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرتضی طاهری بخش معاون فنی و توسعه شبکه همراه اول انجام شد.

انجام نخستین جراحی رباتیک از راه دور ایران بر روی شبکه همراه اول

ربات این جراحی از راه دور که برای نخستین بار در کشور بر بستر شبکه امن و پرسرعت همراه اول به وسیله دکتر طالب پور مستقر در بیمارستان سینا بر روی سوژه بستری (سگ) در بیمارستان امام خمینی(ره) انجام شد، به وسیله بخش دانش بنیان با اسم ربات جراح سینا پیشرفته است.

این رویداد همچنان که توانمندی حوزه پزشکی کشور را به نمایش گذارد، توأمان از یوزکیس کلیدی مرتبط با فناوری 5G در کشور پرده برداشت که به وسیله بستر ارتباطی و فناورانه همراه اول به شکل عملیاتی پیاده سازی شد.

جراحی از راه دور شروع حرکتی عظیم و فناورانه

سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ضمن بازدید از فرآیند اجرایی این جراحی در جمع اصحاب رسانه اظهار کرد: این ربات در جهان با اسم داوینچی شناخته می گردد که اکنون در کشور ما هم فراوری شده و در پی تأییدیه های حیوانی آن هستیم تا بتوانیم در آینده از آنها برای جراحی روی انسان استفاده کنیم.

وی این اقدام ملی را شروع حرکتی عظیم و نوآورانه در جراحی برشمرد و توضیح داد: به این ترتیب می توان محدودیت فاصله را بین جراح و بیمار از بین برد و مانع بسیاری از خطاهای پزشکی شد که امیدواریم تا یک سال آینده تأییدیه های فنی تست حیوانی را دریافت کند و بتوانیم در مراکز جراحی از ظرفیت های آن استفاده کنیم.

همراهی بدون چشم داشت همراه اول با این اقدام ملی

سعید سرکار، رییس پژوهشکده فناوری و تجهیزات پیشرفته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران هم در این بازدید که با حضور جمعی از اصحاب رسانه برگزار گردید، با اشاره به اینکه توسعه ربات جراح از سال 1392 در دستور کار نهاده شد، اظهار کرد: اکنون نمونه ای از ربات سینا در بیمارستان های امام خمینی (ره)، شریعتی و سینا وجود دارد و امیدواریم حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در فازهای بعدی که مربوط به آزمون های بالینی روی انسان است هم وجود داشته باشد.

وی توضیح داد: جراحی که امروز ناظر هستید از بیمارستان سینا با فاصله هفت کیلومتری از بیمارستان امام خمینی(ره) انجام شد و بدون همراهی شرکت همراه اول امکانپذیر نبود. همراه اول بدون هیچگونه چشم داشت اقتصادی، تمامی هزینه های توسعه ارتباطات و بستر فنی این کار ملی را تقبل کرد و ریالی از ما تقاضا نکرد که این کار جای تقدیر و تشکر دارد.

رونمایی از نخستین یوزکیس 5G جراحی از راه دور در سال 1397 به وسیله همراه اول

مرتضی طاهری بخش، معاون فنی و توسعه شبکه همراه اول هم که در جریان این بازدید حضور داشت در حاشیه این رویداد ملی ضمن اشاره به توسعه بستر امن و پرسرعت برای انجام اموری همانند جراحی از راه دور در شبکه همراه اول اظهار کرد: همراه اول یوزکیس 5G جراحی از راه دور را برای نخستین بار در نمایشگاه تلکام 1397 رونمایی کرد که امروز شاهد استفاده از آن به صورت واقعی بر روی حیوان هستیم و در آینده نزدیک هم به وسیله پزشکان بر روی انسان و بر بستر همراه اول بکار گرفته خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: همراه اول در سال 1397 مشارکت در طراحی و ساخت نمونه دانشگاهی جراحی از راه دور را به اسم یکی از کاربست های 5G با همکاری دانشگاه تربیت مدرس انجام داد.

معاون فنی و توسعه شبکه همراه اول ادامه داد: برای انجام جراحی مهم امروز، پهنای باند 5 گیگابیت در ثانیه را آماده نموده بودیم که عملا حدود 20 درصد آن مصرف شد و پیغام خوبی را به ما داد که می توانیم اقداماتی از این دست و با همین کیفیت بسیار بالا را حداقل با ظرفیت پهنای باندی یک گیگابیت بر ثانیه هم داشته باشیم.

گفتنی است ربات جراح سینا به نام ابوعلی سینا دانشمند ایرانی نامگذاری شده و در واقع این ربات متناظر با ربات داوینچی که در آمریکا ساخته شده، طراحی شده است. عملکرد این ربات یک سیستم پیشرفته جراحی از راه دور است که به وسیله یک مانیتور و دو بازوی رباتیک انجام می گردد.

این ربات دارای یک کنسول جراحی است که جراح در پشت آن قرار می گیرد و با استفاده از دو بازوی رباتیک قادر به کنترل و راهنمایی جراحی است. در کنار کنسول یک مانیتور قرار گرفته است که جراح می تواند تاثیر عمل جراحی را مشاهده کند.

تصویر عمل هم به وسیله یک ربات انجام می گیرد که جراح می تواند به وسیله یک پدال آن تصویر را هم کنترل کند؛ نیروهایی که با ابزار جراحی به بیمار منتقل می گردد قابل اندازه گیری است تا جراحی با دقت و کیفیت بیشتری انجام گردد.

در عمل جراحی با استفاده از این ربات اندازه آسیب به بافت های سالم کاهش پیدا می نماید و بیمار کمترین دوران نقاهت و خونریزی را دارد.

در این مراسم گفته شد که آمریکا تنها کشوری است که این سیستم را به مرحله تجاری رسانده و در صورتیکه این شیوه به مرحله تجاری برسد، ایران دومین کشور در زمینه ربات جراح خواهد بود.

گفتنی است، همراه اول به اسم لوکوموتیو پرقدرت جهت حرکتی ایران دیجیتال از سال 1395 ورود به فناوری 5G را به اسم اپراتور پیشرو، شروع نموده و با استفاده از توان داخلی شامل تیم های فنی اپراتور و شرکت های ایرانی، فرآیند بومی سازی این فناوری (نسل پنجم) را از آن موقع در حال راهبری است.

شرکت ارتباطات سیار ایران به اسم نخستین و عظیمترین اپراتور تلفن همراه کشور با بهره برداری رسمی از 5G روی شبکه واقعی، توانست اسفند ماه 1399 برای نخستین بار در ایران، به سرعت 3.633 گیگابیت بر ثانیه دست پیدا کند که تا پیش از آن بی سابقه بود.

همراه اول به اسم نخستین و عظیمترین اپراتور ارتباطی ایران از سال 1395 بحث تسلط بر فناوری 5G را طرح ریزی و در سال 1396 قراردادهایی را با نوکیا و اریکسون در این زمینه منعقد کرد و در نمایشگاه تلکام 1396 هم یوز کیس های کاربردی را با یاری دانشگاه های تربیت مدرس و صنعتی شریف در این نسل ارائه کرد.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 2 مرداد 1400 بروزرسانی: 2 مرداد 1400 گردآورنده: anti6.ir شناسه مطلب: 1783

به "انجام نخستین جراحی رباتیک از راه دور ایران بر روی شبکه همراه اول" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انجام نخستین جراحی رباتیک از راه دور ایران بر روی شبکه همراه اول"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید