تهیه فلافل خوشمزه و راز ترد شدن فلافل
به گزارش آخرین خبر، راز تهیه یک فلافل خوشمزه، لطیف شدن فلافل و ترد شدن آن است که در این مقاله با آن آشنا خواهید شد. رعایت نکاتی ساده اما حیاتی، در پخت فلافل ترد و پفکی اهیمت زیادی دارد.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - فلافل جمع مکسر فلفل است، ولی اعراب این نام را روی نوعی شامی گذاشته اند که ماده اصلی آن نخود بوده و به پاکورای هندی بی شباهت نیست. فلافل را طعامیه نیز می نامند، یعنی خوردنی، که منکر آن نمی توان شد. در ایران فلافل نوعی ساندویچ وسوسه انگیز درست شده از نخود است که از قدیم در خیابان های بسیاری از شهر های خوزستان فروشنده و خورنده فراوان داشت، ولی به جرات می توان گفت که امروزه در لیست فست فود های همه شهر های ایران به چشم می خورد.
همانطور که گفته شد ماده اصلی فلافل، نخود است که گاهی آن را به مدت 48 ساعت در آب خیس می نمایند و گاهی می پزند و سپس میکس می نمایند. در فلافل عراقی و عربستانی علاوه بر نخود از باقلای زرد خیس خورده و بلغور خام خیسانده نیز استفاده می گردد. در فلافل لبنانی از سبزی های معطر استفاده می گردد و به همین دلیل فلافل لبنانی سبزرنگ است. در هر صورت طعم و مزه فلافل به ادویه و سبزیجاتی که در آن به کار می رود بستگی دارد. یکی از آیتم های مهم یک فلافل خوشمزه، ترد بودن آن است. لطیف شدن فلافل و تهیه فلافل ترد و پفکی نکاتی دارد که در این مقاله قصد داریم به آن بپردازیم.
راز ترد شدن فلافل چیست؟
ترد و لطیف شدن فلافل به نکات ظریف و در عین حال ساده ای بستگی دارد که باید حتما به این موارد توجه کنید.
- فلافل را در روغن زیاد بر روی حرارت تند و در زمان کوتاه (حدود 5 دقیقه) سرخ کنید، به گونه ای که در روغن غوطه ور گردد و با حرارت روغن، سریع سرخ گردد. تنها در این صورت می توانید یک فلافل ترد داشته باشید. اگر فلافل را در روغن کم و بر روی حرارت ملایم سرخ کنید، مایه آن حین پختن سفت و خشک می گردد.
- برای اینکه فلافل پف کند و پوک گردد از مقداری بکینگ پودر در مایه آن بهره ببرید.
- نخود را حتما 48 ساعت خیس کنید تا پس از میکس شدن، خمیری نرم حاصل شده و پس از سرخ شدن فلافلی نرم و در عین حال ترد داشته باشید.
- آرد پانکو یا پودر خمیر نان باگت را به تدریج به مایه فلافل اضافه کنید که خمیر زیاد سفت نگردد. خمیر شما نباید زیاد سفت باشد و نه اینقدر شل که نتوانید به آن شکل دهید. (به طرز تهیه فلافل با خمیر نان باگت مراجعه کنید.)
- فلافل اصل غذایی تند است، ولی شما می توانید بسته به ذائقه خود میزان تندی آن را تنظیم کنید.
- ادویه اصلی فلافل، پودر زیره سبز و پودر تخم گشنیز است که علاوه بر طعم دهی، نفخ نخود را هم می گیرد. (راز ادویه فلافل در طعم فلافل خانگی)
طرز تهیه فلافل ترد و پوک
مواد لازم برای تهیه فلافل | |
نخود | 200 گرم |
پیاز عظیم و سیب زمینی متوسط آبپز شده | هرکدام 1 عدد |
سیر | 4 حبه |
آرد پانکو | 6 قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | 1 قاشق مرباخوری |
ادویه کاری | 1 قاشق چایخوری |
پودر زیره سیز و تخم گشینز | هر کدام 1 پینچ |
جعفری و گشنیز خرد شده | 4 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و روغن مایع برای سرخ کردن | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- ساقه جعفری و گشنیز را گرفته، برگ آن را خرد کنید.
- نخود را در آب و اندکی نمک به مدت 48 ساعت خیس کنید تا کاملا نرم شده و نفخ آن گرفته گردد.
- نخود خیس خورده را به همراه پیاز، سیب زمینی پخته و سیر در غذاساز بریزید.
- ادویه ها را به غذاساز اضافه کنید.
- جعفری و گشنیز خرد شده را همراه با آرد به غذاساز اضافه کنید.
- غذاساز را روشن کنید تا مواد کاملا له شده و بافت خمیری پیدا نمایند. برای له کردن مواد می توانید از چرخ گوشت هم بهره ببرید، در اینصورت مواد را دو بار چرخ کنید تا خمیری کاملا نرم به دست آید.
- خمیر را با دست ورز دهید تا کاملا نرم و یکنواخت گردد.
- برای راحتی کار با خمیر فلافل بهتر است روی ظرف حاوی مواد سلفون کشیده و مواد را یک ساعت در یخچال قرار دهید. ولی در صورت کمبود وقت، می توانید این مرحله را حذف کنید.
- خمیر فلافل را می توانید با دست به صورت گلوله های کوچکی درآورده و روی آن ها کمی فشار وارد کنید تا صاف شوند؛ یا اینکه از قالب فلافل بهره ببرید.
- در یک ماهیتابه گود به ارتفاع 4-3 سانتیمتر روغن بریزید و آن را روی حرارت زیاد داغ کنید.
- پس از اینکه روغن داغ شد، فلافل ها را در صافی فلزی دسته دار قرار داده و به آرامی در روغن داغ فرو کنید تا سرخ شوند. در صورت عدم دسترسی به صافی دسته دار، با استفاده از یک کفگیر چوبی کوچک، فلافل را به آرامی در روغن بگذارید.
- فرصت دهید تا فلافل ها به مدت 3 الی 5 دقیقه سرخ شده و به رنگ قهوه ای روشن درآیند.
- در بشقابی، دستمال مخصوص جذب روغن پهن نموده و فلافل ها را پس از سرخ شدن روی آن قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته گردد.
- فلافل را به همراه کلم و پیاز ساطوری شده، گوجه فرنگی و خیار شور لای نان باگت قرار دهید و با سس مایونز یا سس کچاپ میل کنید.
فلافل در واقع نوعی شامی است که در دسته غذا های روغن جوش (deep frying)، به معنی سرخ کردن در روغن عمیق واقع شده است و معمولا به صورت ساندویچ به عنوان شام سرو می گردد. شما در این مطلب با طرز تهیه فلافل خوشمزه و راز ترد شدن آن آشنا شدید. همچنین می توانید طرز تهیه فلافل در فر (فلافل خانگی بدون روغن) را در سایت خبرنگاران دنبال کنید و ما را از نظرات خود مطلع سازید.
منبع: setare.com