گراتن گوشت و بادمجان لذیذ با دستور سرآشپزهای فرانسوی ویژه ناهار

به گزارش آخرین خبر، گراتن گوشت و بادمجان یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب با بادمجان در سراسر دنیاست که به عنوان و مهمانی می توانید آن را تهیه کنید. در این غذا علاوه بر بادمجان و گوشت چرخ نموده، از سس سفید یا سس گوجه فرنگی، پنیر پیتزا، انواع سبزیجات و ادویه های مختلف استفاده می گردد. در این مقاله از در ما طرز تهیه گراتن گوشت و بادمجان و نکات پخت و خوشمزه شدن گراتن بادمجان را به شما آموزش خواهیم داد.

گراتن گوشت و بادمجان لذیذ با دستور سرآشپزهای فرانسوی ویژه ناهار

طرز تهیه گراتن گوشت و بادمجان در یک نگاه

برای طرز تهیه گراتن گوشت و بادمجان، بادمجان ها را به صورت حلقه ای خرد کنید و بعد از گرفتن تلخی ، هر دو طرفشان را سرخ کنید. گوشت چرخ نموده را با پیاز تفت داده شده، سیر و ادویه های معطر تفت دهید. قارچ و رب گوجه را اضافه کنید و کمی بپزید.

سس سفید (سس بشامل) را با آرد، کره و شیر درست کنید تا غلیظ گردد. سپس در یک ظرف، به صورت لایه لایه، بادمجان سرخ شده، مایه گوشت، سس سفید و پنیر پیتزا بریزید و لایه ها را تکرار کنید تا موادتان تمام گردد. لایه آخر را سس سفید و پنیر پیتزا بریزید. گراتن گوشت و بادمجان را در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت نیم ساعت، بپزید.

برای مطالعه مراحل و جزییات طرز تهیه گراتن گوشت و بادمجان ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه گراتن گوشت و بادمجان

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
بادمجان3 عدد میانه
گوشت چرخ نموده300 گرم
پنیر پیتزا200 گرم
قارچ10 عدد
سیر (برای سیر داغ)2 حبه
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد میانه
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان کافی
آرد سفید2 قاشق غذاخوری
کره20 گرم
شیر2 لیوان فرانسوی دسته دار
سس دلخواهبرای سرو گراتن گوشت و بادمجان

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت گرفتن گوشت چرخ نموده و بادمجان: 1 ساعت

جشنواره زمستانه جایزه باران

در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.

برندهای حامی جشنواره:

دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.

مراحل طرز تهیه گراتن گوشت و بادمجان با سس مخصوص

اگر سوال شما هم این است که با بادمجان چی بپزم؟ می توانید این غذای نو و خوشمزه با بادمجان و گوشت چرخ نموده را درست کنید. کافی است مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید.

مرحله اول: بادمجان ها را آماده کنید

در ابتدا برای درست کردن گراتن با بادمجان، بادمجان ها را پوست بگیرید و کلاهک آنها را جدا کنید. بادمجان ها را به صورت حلقه ای برش بزنید. ضخامت برش ها باید حدود نیم سانتی متر باشد. روی بادمجان ها میزانی نمک بپاشید و اجازه دهید بمانند و تلخی شان گرفته گردد.

مرحله دوم: بادمجان ها را سرخ کنید

بعد از اینکه آب قهوه ای از بادمجان ها خارج شد، آنها را بشویید و کمی فشار دهید تا آب نمک آنها خارج گردد. بادمجان های شسته شده را روی یک پارچه تمیز بچینید تا رطوبت آنها گرفته گردد. سپس در یک تابه میزانی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس هر دو طرف بادمجان ها را در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.

در صورت تمایل می توانید روغن سرخ کردنی، بادمجان سرخ نموده منجمد و نمک را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله سوم: گوشت چرخ نموده را تفت دهید

در ادامه، یک پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. در یک تابه میزانی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس پیازها را در تابه تفت دهید تا سبک و شیشه ای گردد. سپس گوشت چرخ نموده را اضافه کنید. حرارت را کم کنید. گوشت را با پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را اضافه کنید و تفت دهید.

شما می توانید برای خرید گوشت چرخ نموده، پیاز داغ آماده و انواع ادویه معطر غذا به وسیله فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله چهارم: مایه گوشت چرخ نموده را درست کنید

سپس قارچ ها را به صورت اسلایسی خرد کنید و در تابه بریزید. سیرها را هم پوست بگیرید و رنده کنید. سیرهای رنده شده را هم در تابه بریزید و همه مواد را هم بزنید. قارچ ها که نرم شدند، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا هم رنگ باز کند و هم طعم خام آن گرفته گردد. درب تابه را بگذارید. شعله را کم کنید و حدود 10 دقیقه گوشت چرخ نموده را بپزید.

رب گوجه فرنگی، قارچ و سیر داغ آماده را به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله پنجم: سس سفید را آماده کنید

در یک تابه، آرد را بریزید و روی حرارت بگذارید تا گرم گردد. آرد را کمی تفت دهید تا طعم خام آن گرفته گردد. سپس کره را اضافه کنید و هم بزنید تا آرد و کره، حالت خمیری بگیرد. بعد، شیر را به تدریج اضافه کنید و هم بزنید. مدام مواد داخل تابه را هم بزنید تا غلیظ گردد و گلوله گلوله نگردد. وقتی سس سفید ()، غلیظ شد، کمی فلفل سیاه و نمک اضافه نموده و شعله را خاموش کنید.

برای خرید انواع کره حیوانی و گیاهی، شیر و آرد، می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله ششم: مواد گراتن بادمجان و گوشت را در ظرف بچینید

قبل از چیدن مواد گراتن، فر را روشن و روی دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید. کف و دیواره های یک ظرف پیرکس یا مناسب فر را با کره یا روغن چرب کنید. یک لایه بادمجان کف ظرف بچینید. سپس روی آن را یک لایه سس سفید (1/4 سس) بریزید و پخش کنید. بعد یک لایه مایه گوشت چرخ نموده و یک لایه پنیر پیتزا بریزید.

پنیر پیتزا را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

مرحله هفتم: گراتن بادمجان و گوشت را بپزید

دوباره لایه ها را به همین ترتیب ادامه دهید. یک لایه بادمجان، یک لایه سس سفید، یک لایه مایه گوشت چرخ نموده و یک لایه پنیر بریزید. همه مواد را به همین نظم، روی هم بچینید و لایه آخر را ابتدا سس سفید و بعد پنیر پیتزا بریزید. وقتی همه مواد تمام شدند، ظرف را در طبقه وسط فر بگذارید و درب فر را ببندید. حدود نیم ساعت صبر کنید تا گراتن گوشت چرخ نموده و بادمجان بپزد.

مرحله آخر: گراتن گوشت و بادمجان مجلسی را سرو کنید

بعد از پختن گراتن گوشت چرخ نموده و بادمجان، گریل را روشن نموده و چند دقیقه صبر کنید تا روی پنیر پیتزا طلایی گردد. سپس فر را خاموش کنید. ظرف را از فر بیرون بیاورید. گراتن را به با چاقو به میزان های دلخواه برش بزنید و در ظرف سرو بگذارید. گراتن گوشت و بادمجان لذیذ را به صورت گرم و با ، سرو کنید.

انواع سس را به روش های حضوری و اینترنتی می توانید از فروشگاه های تهیه کنید.

دستور تهیه گراتن گوشت و بادمجان در تابه

اگر می خواهید گراتن بادمجان و گوشت در تابه بپزید، کافی است مانند روش بالا، مواد را آماده نموده و لایه لایه در یک تابه بچینید. سپس تابه را روی حرارت ملایم بگذارید و اجازه دهید به مدت نیم ساعت، گراتن بپزد و آماده گردد.

نکات مهم در طرز تهیه گراتن گوشت چرخ نموده و بادمجان مجلسی

  • گراتن گوشت و بادمجان را هم می توانید با گوشت چرخ نموده و هم با گوشت گوساله یا گوسفند پخته و ریش ریش شده درست کنید.
  • بهتر است حلقه های بادمجان را ضخیم و زمخت برش نزنید. هر چه بادمجان ها نازک تر باشند، غذایتان خوشمزه تر می گردد.
  • اگر ممنوعیت مصرف گوشت دارید، می توانید به جای گوشت چرخ نموده از سویا استفاده نموده یا کلا آن را از دستور غذا حذف کنید.
  • می توانید بادمجان های گراتن را با پوست هم سرخ کنید.
  • استفاده از سبزیجات دیگر مثل سیب زمینی، فلفل دلمه ای، هویج، سبزیجات معطر تازه خرد شده و … در گراتن گوشت و بادمجان اختیاری است.
  • در 5 دقیقه آخر پخت گراتن، گریل را روشن کنید تا رنگ پنیرها، طلایی گردد.
  • برای گرم کردن مجدد گراتن، به آن کمی شیر اضافه کنید و گراتن را در مایکروفر یا فر، گرم کنید.

فوت و فن خوشمزه شدن گراتن گوشت و بادمجان

سس گراتن گوشت و بادمجان چیست؟

در میان لایه های گراتن، می توانید از سس سفید یا سس گوجه بهره ببرید. استفاده از سس سفید، بافت نرم تر و لذیذتری به گراتن می دهد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 7 اسفند 1403 بروزرسانی: 7 اسفند 1403 گردآورنده: anti6.ir شناسه مطلب: 2465

به "گراتن گوشت و بادمجان لذیذ با دستور سرآشپزهای فرانسوی ویژه ناهار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گراتن گوشت و بادمجان لذیذ با دستور سرآشپزهای فرانسوی ویژه ناهار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید