میلیون ها کاربر حاضر به ترک ویندوز 7 نیستند
به گزارش آخرین خبر، در حالی که مایکروسافت در ابتدای سال 2020 پشتیبانی از سیستم عامل ویندوز 7 را سرانجام داد اما تا سرانجام این سال همچنان میلیونها نفر کاربر این نسخه بوده و آن را ارتقا نداده اند.
پس از گذشت یک سال از پایان رسمی پشتیبانی مایکروسافت از سیستم عامل ویندوز 7، همچنان گروهی از کاربران رایانه شخصی در برابر رها کردن این نسخه قدیمی سیستم عامل رایانه لجاجت می کنند. هیچ کس شمار دقیق آنها را نمی داند اما تعداد این کاربران در یک سال گذشته کاهش قابل توجهی داشته است.
محاسبات و تحلیلهای کارشناسی نشان داد که در زمان پایان مهلت مایکروسافت برای پشتیبانی از ویندوز 7 حدود 200 میلیون رایانه شخصی در جهان همچنان از این سیستم عامل استفاده می کردند که البته برآورد مذکور دقیق نیست.
بر اساس گزارش زدنت، بررسی آمار منتشره از سوی برنامه تحلیل دیجیتالی دولت آمریکا نشان می دهد تا پایان دسامبر سال 2019 حدود 75.8 درصد از رایانه ها با ویندوز 10، حدود 18.9 درصد با ویندوز 7 و 4.6 درصد با ویندوز 8.x. کار می کردند.
یک سال بعد در دسامبر 2020 شمار رایانه های شخصی که با ویندوز 10 کار می کردند به 87.8 درصد افزایش یافت در حالی که شمار رایانه های مجهز به ویندوز 7 به 8.5 درصد کاهش یافت و شمار رایانه های ویندوز 8.x. از این هم کاهش بیشتری داشت و به 3.4 درصد رسید.
بررسی از منابع دیگر هم نتایج مشابهی را نشان می دهد. طبق آمار نت مارکت شیر، شمار رایانه های ویندوز 10 تا پایان سال 2020 از 63 به 74 درصد افزایش یافته و شمار رایانه های ویندوز 7 از 31.2 درصد به 21.7 درصد کاهش پیدا کرده است.
آمار استات کانتر گلوبال استاتس هم نشان داد که شمار رایانه های ویندوز 10 با بیش از 12 درصد رشد، از 64.7 درصد به 76 درصد رسیده است در حالی که شمار رایانه های ویندوز 7 به 17.7 درصد کاهش پیدا کرده است.
تبدیل این درصدها به ارقام واقعی کار راحتی نیست زیرا آمار مبنایی در دست نیست. مایکروسافت سالهاست که مدعی است شمار کاربران رایانه شخصی ویندوز 1.5 میلیارد نفر است اما این ادعا مورد تردید واقع شده است. با وجود همه ابهامات، واضح است که حداقل 100 میلیون دستگاه رایانه شخصی همچنان با ویندوز 7 کار می کنند و این رقم ممکن است بسیار بالاتر باشد.
برخی از دارندگان این رایانه ها برای دریافت آپدیتهای امنیتی تحت برنامه آپدیت امنیتی تمدید شده مایکروسافت پول پرداخت می کنند. این مشتریان برای ارتقای سیستم عامل خود در سال 2021 تحت فشار قرار خواهند گرفت زیرا هزینه این آپدیتها دو برابر می شود.،ایسنا
منبع: ایران آنلاین