چه افرادی به رژیم غذایی فاقد گلوتن احتیاج دارند و چرا؟

به گزارش آخرین خبر، غلات کامل، بخش مهمی از رژیم غذایی سالم هستند و منبع خوبی از کربوهیدرات های پیچیده و بعلاوه بعضی از ویتامین ها و مواد معدنی کلیدی به حساب می آیند.

چه افرادی به رژیم غذایی فاقد گلوتن احتیاج دارند و چرا؟

به گزارش خبرنگاران، از آنجاییکه غلات کامل به طور طبیعی دارای اندازه فیبر بالایی هستند، ممکن است به احساس سیری برای مدت زمان بیشتری یاری کند که در نتیجه گنجاندن آنها در رژیم غذایی روزانه، حفظ وزن سالم بدن را آسان تر می سازد. مصرف بیشتر غلات کامل می تواند فشار خون را نیز کاهش دهد.

با این حال، بعضی از افراد به نوعی اختلال گوارشی مبتلا هستند که باید از مصرف گلوتن، از ترکیبات مهم موجود در غلات مانند گندم و جو اجتناب نمایند. بیماری سلیاک که به آن اسپروی سلیاک یا آنتروپاتی حساس به گلوتن نیز گفته می گردد، یک واکنش ایمنی به مصرف گلوتن است. در حالیکه دلیل بروز بیماری سلیاک تعیین نیست، این بیماری در حال شایع تر شدن است.

مصرف گلوتن در بیماران مبتلا به سلیاک باعث ایجاد واکنش ایمنی در روده کوچک می گردد. با گذشت زمان، این واکنش به جداره روده کوچک آسیب می رساند و از جذب بعضی مواد مغذی جلوگیری می نماید. آسیب روده اغلب باعث اسهال، خستگی، کاهش وزن، نفخ و کم خونی می گردد و می تواند منجر به عوارض جدی تری گردد.

در چنین شرایطی داشتن یک رژیم غذایی فاقد گلوتن برای مدیریت علائم و نشانه های بیماری سلیاک و سایر بیماریهای مرتبط با گلوتن از جمله حساسیت به گلوتن غیر سلیاکی، آتاکسی گلوتن و آلرژی به گندم لازم است.

رعایت یک رژیم غذایی فاقد گلوتن مستلزم توجه دقیق به انتخاب نوع ماده غذایی، مواد موجود در غذاها و بعلاوه داروهاست.

حذف گندم و جو از رژیم غذایی ممکن است غیر ممکن به نظر برسد. با این حال برای فردی که به این اختلال مبتلاست مقادیر کمی از گلوتن در رژیم غذایی می تواند مضر باشد، حتی اگر علائمی ایجاد نکند.

در عین حال گلوتن را می توان در غذاها و محصولات غیر خوراکی از جمله داروها، مکمل های ویتامین و مواد معدنی، خمیر دندان و دهان شویه نیز مشاهده کرد.

بنابر این متخصص تغذیه می تواند به بیمار در برنامه ریزی برای یک رژیم غذایی سالم و فاقد گلوتن یاری کند.

به گزارش مدیکال اکسپرس، با این حال بیمار مبتلا به سلیاک همچنان می تواند از مزایای سلامتی مصرف غلات کامل بهره مند گردد. برای این افراد گزینه های رژیم غذایی فاقد گلوتن شامل گندم سیاه، ذرت، کتان، ارزن، کینوا و برنج هستند. جو نیز در حالی که به طور طبیعی فاقد گلوتن است اما ممکن است در حین فراوری با گندم، جو یا چاودار آلوده گردد. جو دوسر و محصولات جو دو سر که دارای برچسب فاقد گلوتن هستند نیز مشکل ساز نیستند. با این حال، بعضی از افراد مبتلا به بیماری سلیاک نمی توانند جو دو سر بدون گلوتن را تحمل نمایند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 14 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 14 اردیبهشت 1401 گردآورنده: anti6.ir شناسه مطلب: 2086

به "چه افرادی به رژیم غذایی فاقد گلوتن احتیاج دارند و چرا؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چه افرادی به رژیم غذایی فاقد گلوتن احتیاج دارند و چرا؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید