12 چیز در خانه که بیش از حد تمیزشان می کنید!
به گزارش آخرین خبر، بیشتر ما دوست داریم زمان کمتری برای تمیز کردن و نظافت منزل وقت بگذاریم و در عین حال، خانه ای تمیز و مرتب داشته باشیم. جالب است بدانید که در خانه، وسایل و مکان هایی وجود دارند که بیش از حد برای تمیز کردن آن ها وقت می گذاریم در حالی که لازم نیست و می توانیم زمان نظافت منزل را کاهش دهیم. قبل از اینکه نظافت خانه را آغاز کنید، این مطلب را بخوانید تا با حذف کردن کارهای غیرضروری، در وقت خود صرفه جویی کنید.
1. لباس
اگر بیشتر وقت آزاد خود را مشغول شستن و مرتب کردن لباس ها هستید، احتمالا در شستن لباس زیاده روی می کنید. اگر شغلی نداشته باشید که با آلودگی در تماس باشد، اگر بیش از حد عرق نمی کنید یا اگر موقع غذا خوردن، لباس خود را کثیف نمی کنید، بیشتر لباس ها را می توانید بیشتر از یک بار بپوشید بدون اینکه احتیاج باشد آن ها را بشویید.
البته استثنائاتی هم وجود دارد. لباس هایی مثل لباس زیر، جوراب، لباس کار و هر لباسی که تماس نزدیکی با بدن دارد، باید مرتب و حتی بعد از هر بار استفاده شسته گردد.
اما لباس هایی مثل شومیز و پیراهن مردانه که روی زیرپوش پوشیده می گردد، سوییشرت، کاپشن، مانتو و… را لازم نیست بعد از یک بار استفاده بشویید. با حذف کردن شست وشوهای اضافه، میزان زیادی در هزینه های آب و برق، مواد شوینده، تهیه لباس های تازه و در زمان خود صرفه جویی می کنید.
شستن بیش از حد لباس ها باعث آسیب رسیدن به بافت و ظاهر آن می گردد. در این صورت مجبور می شوید مرتب لباس نو خریداری کنید تا همواره لباس شیک و مناسب داشته باشید.
2. ظرف های کثیف
بعضی از افراد عادت دارند ظرف های کثیف را قبل از قرار دادن در ماشین ظرفشویی، یک بار کاملا آب می کشند. این کار اشتباه است و حتی باعث می گردد ظرف های شما به خوبی تمیز نشوند.
پودرها و شوینده های مخصوص ماشین ظرفشویی به نحوی طراحی شده اند که با آنزیم هایی که دارند، مواد غذایی به جامانده روی ظروف را در خود حل می نمایند و فشار آب، این آنزیم ها را از روی ظروف پاک می نماید. وقتی ظرف ها را آب بکشید، آنزیم ها چیزی برای چسبیدن به آن و حل کردن ندارند و در فرایند شست وشو به هدر می فرایند.
این آب کشیدن اضافه در هر سال 6 هزار گالن آب را هدر می دهد. برای شستن ظرف ها در ماشین ظرفشویی، فقط تکه های بزرگ غذای داخل ظروف را بردارید و بقیه کار را به ماشین ظرفشویی بسپارید.
3. فن های سقفی و وسایل روشنایی
بسیاری از افراد عادت دارند تا وسایل روشنایی و فن های سقفی را هر هفته در برنامه نظافت هفتگی خود، تمیز می نمایند. این دسته از لوازم منزل را کافی است که فقط یک بار در ماه تمیز کنید. هر هفته می توانید کار یکی از اتاق ها را انجام دهید. همواره موقع نظافت خانه اول وسایلی که بالاتر هستند تمیز کنید تا گردوغبار، روی قسمت هایی که نظافت نموده اید ننشیند.
4. لباس های زمستانی
لباس هایی که در زمستان روی بقیه لباس های خود می پوشید، احتیاج به شست وشوی مداوم ندارند. معمولا یک یا دو بار در طول فصل شستن آن ها کافی است. فقط اگر لکه ای روی لباسی افتاد، می توانید همان قسمت را در خانه تمیز کنید و لازم نیست کل لباس را به خشکشویی بسپارید.
5. روتختی، لحاف و پتو
شستن روتختی ها و رخت خواب دردسر زیادی دارد چون ابعاد بزرگی دارند و جمع کردن و پهن کردن آن ها سخت است. شست وشوی هر هفته آن ها ضرورتی ندارد و انتهای هر فصل فرصت خوبی برای شستن این دسته از رخت خواب ها است.
اگر وقت زیادی در تخت خود می گذرانید یا حیوان خانگی دارید که در تخت شما رفت و آمد دارد، روی روتختی و پتوها، یک ملحفه نازک بکشید تا مجبور نباشید روتختی و لحاف را بشویید. ملحفه های نازک را می توانید در موقع لزوم در ماشین لباسشویی خانه بشویید.
6. پرده
پرده هایی که در اتاق نشیمن و اتاق خواب نصب می کنید، احتیاج به شست وشوی مداوم ندارند. یک بار در سال شستن پرده ها کافی است. برای از بین بردن گردوغبار، می توانید از جاروبرقی بهره ببرید.
پرده حمام و آشپزخانه را باید بیشتر بشویید؛ مثلا در انتهای هر فصل. پرده حمام و آشپزخانه بیشتر در معرض آلودگی قرار دارند. پرده آشپزخانه غیر از گردوغبار، با قطرات روغن هم کثیف می گردد. این پرده ها باید از جنس های مقاوم تری باشند تا شست وشوی مرتب آن ها، باعث فرسوده شدن آن نگردد.
7. فرش ها و مبل های کاوردار
فرش ها و مبل هایی که کاور دارند را یک بار در سال با یاری افراد متخصص با بخار و مواد شوینده مناسب، تمیز کنید. البته جارو کردن هفتگی آن ها ضروری است ولی شست وشو با مواد شوینده، سالی یک بار کافی است. جارو کردن منظم این وسایل، مانع از این می گردد که گردوغبار روی آن ها کهنه و ماندگار گردد.
شست وشوی منظم آن ها در خانه با میزان زیادی آب و شوینده های نامناسب، می تواند به این وسایل آسیب بزند. رطوبتی که داخل فرش و مبل می ماند، می تواند باعث ایجاد قارچ گردد و بوی نامطبوعی ایجاد کند. بهتر است که شست وشوی فرش و مبل را خودتان انجام ندهید و به متخصصان این کار بسپارید که با دستگاه های مخصوص انجام می گردد.
8. کاور مبل
کاورهای تازه مبل به نام اسلیپ کاور، ظاهر زیبایی به آن می دهند و شستن آن ها راحت تر است. اگر خانواده ای شلوغ و کثیف ندارید و خانه شما پر از حیوان خانگی نیست، لازم نیست این کاورها را هر هفته بشویید. انتهای هر فصل زمان خوبی برای شستن کاورها است. در طول فصل، هر جایی که کثیف شد فقط همان قسمت را تمیز کنید.
9. اسباب بازی های حمام بچه ها
اسباب بازی های حمام را لازم نیست هر روز بشویید. اگر آن ها را در یک کیسه توری که هوا از آن عبور می نماید نگهداری کنید، ماهی یک بار شست وشوی کلی آن ها کافی است. برای شست وشوی اسباب بازی های حمام، میزانی سرکه و آب را مخلوط کنید و اسباب بازی ها را داخل آن بگذارید. بعد از 15 دقیقه با اسفنج یا پارچه تمیز آن ها را تمیز کنید و در معرض هوای آزاد، خشک کنید.
10. کوسن تخت
ملحفه ها و روبالشی ها چون مرتب با پوست بدن و موهای شما در تماس هستند، باید هفته ای یک بار شسته شوند. اما کوسن های تخت که معمولا جنبه تزئینی دارند را هر 3 تا 6 ماه یک بار بشویید. شستن بیش از حد کوسن ها، باعث خراب شدن ظاهر آن می گردد. در نهایت، شست وشوی کاور آن ها کافی است ولی هر چند وقت یک بار می توانید کل کوسن را بشویید.
11. فر
لازم نیست فر خانه را هر هفته تمیز کنید. اگر بعد از هر بار استفاده، لکه های ایجاد شده را بلافاصله تمیز کنید، سالی دو تا سه بار تمیز کردن فر، کافی است؛ مثلا بعد از هر بار استفاده زیاد از فر مثلا در ایام عید، فر را کاملا تمیز کنید.
در سایر مواقع معمولا احتیاجی به تمیز کردن کل فر نیست. مثلا برای پخت کیک و شیرینی، فضای داخل فر کثیف نمی گردد و فقط شستن سینی فر کافی است. اما اگر غذایی مثل مرغ بریان درست می کنید، معمولا کل فضای فر چرب می گردد و ضروری است که آن را تمیز کنید.
برای کاهش آلودگی فر و زحمت تمیز کردن آن، می توانید از فویل بهره ببرید و مواد غذایی را در فویل بپیچید.
12. قفسه موادغذایی
ما از یخچال خانه هر روز و برای نگهداری مواد غذایی خام و پخته استفاده می کنیم. به همین علت، یخچال باید به صورت هفتگی تمیز گردد. اما قفسه ها و کابینت هایی که در آن مواد غذایی خام و خشک را نگهداری می کنید، لازم نیست هر هفته مرتب شوند. اگر همواره هر چیزی برمی دارید سر جایش بگذارید، فقط سالی دو سه بار، رسیدگی به قفسه ها و دستمال کشیدن آن ها کافی است.
برای این کار، ابتدا تمام ظرف ها را از قفسه ها بیرون بیاورید و قفسه ها را دستمال بکشید. بعد از تمیز کردن قفسه ها، تک تک مواد غذایی را آنالیز کنید. مثلا تاریخ انقضای آن ها را چک کنید. اگر مواد غذایی منقضی شده اند، آن را دور بریزید. اگر ظرف ها و بانکه های نگهداری مواد غذایی کثیف شده، آن ها را بشویید و خشک کنید. سپس مواد غذایی را دوباره سر جای خود بگذارید.
در صورتی ممکن است به بیشتر دو تا سه بار تمیز کردن قفسه ها احتیاج داشته باشید که قفسه شما، در معرض گردوغبار باشد و در آن بسته نگردد. در این صورت، هر چند وقت یک بار، در صورت احتیاج، قفسه ها را دستمال بکشید و تمیز کنید.
منبع: Thespruce
منبع: دیجیکالا مگ