تکرار معضل کوچ زودهنگام، مدیریت کوچ نیازمند همکاری مسئولان 3استان

به گزارش آخرین خبر، خبرنگاران- گروه استان ها: در سال های متمادی کوچ زودهنگام عشایر استان خوزستان به سمت استان لرستان و ورود آنها به بروجرد همراه با تخریب مراتع، از بین بردن زایش مرتعی، رها سازی سگ های ولگرد، از بین بردن محیط زیست، شکار، صید غیر مجاز و غیره بوده است.

تکرار معضل کوچ زودهنگام، مدیریت کوچ نیازمند همکاری مسئولان 3استان

این موضوع نگرانی متولیان زیست محیطی و منابع طبیعی را نسبت به وضعیت اراضی ملی و مراتع شهرستان برانگیخته است.

حرکت پیش از موعد عشایر خوزستان به سمت بروجرد

امیر ثقلینی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بروجرد در این رابطه گفت: شهرستان بروجرد ما بین قشلاق به ییلاق از همدان به خوزستان و برعکس در راستا مواصلاتی دو استان قرار گرفته است.

وی توضیح داد: در حال حاضر عشایر استان خوزستان قصد دارند به سمت همدان کوچ نمایند که تاریخ کوچ آنها پیش از موعد بوده و به طور قطع چون از سمت بروجرد عبور می نمایند موجب تخریب مراتع شهرستان می شوند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بروجرد با بیان اینکه عمده مسائل فعلی تفکیک و انجام وظایف سیستم دولت است، ادامه داد: متاسفانه در 20 سال اخیر بروجرد مظلوم واقع شده چرا که این شهر محلی برای عبور عشایر دیگر استان ها قرار گرفته بدون آنکه خود عشایر کوچ رو داشته باشد.

تقویم کوچ از سوی عشایر رعایت نمی گردد

ثقلینی گفت: زمان ورود دام همه ساله برای اواسط اردیبهشت معین می گردد که این قانون در شورای عالی جنگل برای استان خوزستان مصوب شده است.

وی، تاکید نمود: اما تقویم کوچ از سوی عشایر استان خوزستان رعایت نمی گردد و با وجود اینکه هیچ ایل راهی در بروجرد وجود ندارد اما به وسیله کوه ها عبور می نمایند و به سمت استان همدان سرازیر می شوند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بروجرد با بیان اینکه مسئله اصلی جلوگیری از ورود عشایر خوزستان از سمت پلدختر به لرستان است، گفت: نوع مرتع در پلدختر نسبت به بروجرد متفاوت است و عشایر خوزستان در شب عید در عرصه های مرتعی بروجرد اتراق می نمایند.

ثقلینی اضافه نمود: متاسفانه طی سال های گذشته مسائلی چون درگیری های قومی قبیله ای و ... بواسطه کوچ عشایر در بروجرد مشاهده شده که عاقبت خوبی نداشته است.

وی با تاکید بر بسته شدن ورودی استان لرستان به روی عشایر استان خوزستان، ادامه داد: تخریب مرتع بروجرد با ورود دام در شب نوروز مسئله ای است که پیش از موعد کوچ انجام می گردد که به نفع شهر نیست و باید عوامل آن شناسایی گردد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بروجرد یادآور شد: اگر عشایر و دام آنها به سمت ورودی استان لرستان بیایند دیگر نمیتوانیم جلوی آنها را بگیریم که می طلبد همه دستگاه های متولی تصمیمات لازم در این خصوص را اتخاذ نمایند.

سعید کریمی مدیر کل امور عشایر لرستان نیز در سخنانی اضافه نمود: با توجه به اینکه استان لرستان در منطقه زاگرس قرار گرفته و محل تردد عشایر کوچ رو است.

وی با بیان اینکه در کنار جوامع شهری جامعه عشایری هم در لرستان وجود دارد که مجبورند برای معیشت ییلاق و قشلاق نمایند، توضیح داد: شرایط اقلیمی در قشلاق و ییلاق و معین زمان کوچ عشایر دخیل است.

مدیر کل امور عشایر لرستان ادامه داد: گرمای بیش از حد موجود در استان خوزستان موجب می گردد عشایر از این منطقه حرکت نموده و به سمت مناطق معتدل تر کوچ نمایند.

کریمی با تاکید بر اینکه ایل راه ها باید حفظ و نگهداری شوند، تاکید نمود: عشایر باید حفظ شوند چرا که 25 درصد پروتئین لرستان را تامین و 100 نوع محصولات ارگانیک فراوری می نمایند، لذا ضروری است از این فراوری نماینده حمایت گردد.

به گفته وی، در حال حاضر فصل کوچ نیست و باید شرایط کوچ برای عشایر مساعد گردد تا مشکل خاصی پیش نیاید.

بسته شدن ورودی همدان و ماندگاری عشایر در بروجرد

عبدالرحیم رحیمی فرماندار بروجرد نیز در سخنانی گفت: متاسفانه بروجرد نه دام دارد نه عشایر اما مراتع شهرستان بخاطر ییلاق و قشلاق کردن عشایر دیگر استان ها که زودهنگام انجام می گردد، تخریب شده است.

وی توضیح داد: عشایر از استان خوزستان وارد لرستان و بروجرد شده و از بروجرد به سمت اشترینان رفته و بعد به استان همدان وارد می شوند که البته مشاهده شده با بستن ورودی های استان همدان این عشایر در استان لرستان باقی می مانند.

فرماندار بروجرد ادامه داد: در استان خوزستان باید به گونه ای هماهنگ گردد که جلوی کوچ بی رویه عشایر گرفته گردد.

رحیمی با بیان اینکه اجازه ورود عشایر خوزستان را تا قبل از تقویم کوچ نمی دهیم، تاکید نمود: عشایر طی بیست روز در بروجرد اتراق می نمایند و خروجی هم ندارند که این موجب تخریب محیط زیست و مزارع شهرستان می گردد.

وی اضافه نمود: ورود عشایر استان خوزستان باید با توافق کامل و همه جانبه بروجرد انجام گردد و برای این موضوع پیشنهاد می کنیم طی هفته آینده مدیران ارشد استان های خوزستان، همدان و لرستان برای تصمیم گیری جدی در این زمینه گرد هم آمده و مشکل کوچ زودهنگام عشایر و ورود و خروج به موقع آنها به شهرستان بروجرد هر چه سریعتر حل گردد.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 30 خرداد 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: anti6.ir شناسه مطلب: 120

به "تکرار معضل کوچ زودهنگام، مدیریت کوچ نیازمند همکاری مسئولان 3استان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تکرار معضل کوچ زودهنگام، مدیریت کوچ نیازمند همکاری مسئولان 3استان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید