بروکراسی های اداری سبب رنجش کسب وکارهای کوچک است

به گزارش آخرین خبر، نشست کمیته فرعی شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی مازندران، به ریاست عبداله مهاجر دارابی، رئیس اتاق ساری و با هدف پیگیری شرایط جبران خسارت های ناشی از شیوع کرونا برگزار گردید.

بروکراسی های اداری سبب رنجش کسب وکارهای کوچک است

رئیس اتاق ساری در این نشست، با بیان اینکه تحریم های ظالمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران شرایط اقتصادی را دچار چالش نموده است، گفت: فعالان اقتصادی ما مسائل ریز و درشتی را تجربه کردند اما توانستند به نحوی با دور زدن تحریم ها و به جان خریدن خسارت ها و مسائل فراوان، در شرایط بسیار نامناسب، صادرات و تعاملات تجاری داشته باشند.

عبداله مهاجر دارابی شیوع ویروس کرونا را عامل تشدید مسائل اقتصادی مطرح نمود و اضافه نمود: این مسئله سراسر دنیا را به مخاطره انداخته و دولت به دلیل اهمیت این موضوع، در جهت جبران خسارت ها وارد عمل شده و تسهیلاتی را نیز اختصاص داده است.

او با بیان اینکه بخش خصوصی نیازمند همکاری دستگاه های دولتی جهت جبران خسارت های کروناست، توضیح داد: در بعضی جاها در محیط کسب وکار خلأ وجود دارد، یکی از آن ها خلأهای قانونی است که دغدغه و فکر فعالان اقتصادی را متوجه خود می نماید و از فضای موجود دلسرد می شوند.

رئیس اتاق ساری گفت: بسیاری از مسائل و چالش ها را در کمیته فرعی شورای گفت وگو مطرح نمودیم و بیش از 50 درصد مصوبات ما یا ملی یا استانی بوده و بقیه بنا به دلایلی اجرایی نشده است اما بازهم پیگیری می کنیم.

او ادامه داد: در حوزه برنج پیگیری های زیادی انجام دادیم و تقاضای ما برای توقف واردات برنج در فصل برداشت این محصول، به شورای گفتگوی کشوری رفت تا در زمانی که کشاورز باید سود و مزد کوشش خود را بگیرد، وجود رانت و واسطه برای او مشکل ساز نگردد.

مهاجر دارابی با اشاره به اینکه شرایط اقتصادی ما خوب نیست و باید همدلی ها، گره گشایی ها و پیگیری ها برای برطرف مسائل بیش از گذشته باشد، اضافه نمود: بروکراسی های اداری دست و پاگیر سبب رنجش فعالان اقتصادی و کسب وکارهای کوچک شده است.

او با اعلام اینکه بر اساس اعلام مراجع پولی و اقتصادی در استان، تا روز گذشته 148 میلیارد تومان به متقاضیان تسهیلات کرونا در مازندران وام پرداخت شده است، گفت: این عدد، قابل توجه نیست و حتی 10 یا 20 درصد خسارت ها را شامل نمی گردد. (تا به امروز 98 میلیارد تومان در بخش صنعت و معدن تسهیلات داده شد و بقیه در حوزه کشاورزی، و تقاضای تسهیلات به ارزش 480 میلیارد تومان نیز در دست آنالیز است).

رئیس اتاق ساری درباره سامانه بازارگاه و باقی ماندن گلایه مندی های فعالان بخش کشاورزی، گفت: نفس راه اندازی سامانه بازارگاه خوب است اما عملکرد آن خوب نیست زیرا 40 درصد نهاده های کشاورزی از این طریق توزیع می گردد و 60 درصد دیگر در بازار آزاد است درحالی که با ارز دولتی خریداری می گردد، لذا دولت باید نظارت خود را بیشتر و توزیع نهاده ها را شفاف سازی کند.

در این نشست، عنوان شد که توجه ویژه ای به خسارت دیدگان بخش کشاورزی باید باشد، سیاست گذاری ها از تمرکزگرایی بیرون بیاید و استان ها اختیار تصمیم گیری داشته باشند، مجریان دستگاه های اداری از افراد تأثیرگذار انتخاب شده و نیازهای بازار در تصمیمات دیده گردد، حساب شرکت های خسارت دیده و حساب های خصوصی مدیران عامل به دلیل بدهی مسدود شده است و آنها اجازه دریافت وام را ندارند، دولت تمهیداتی را برای این افراد در نظر بگیرد.

همچنین مسائلی برای اعطای تسهیلات به واحدهای کسب وکار دارای کارگران فاقد بیمه و حتی بیمه شده در سامانه کارا ایجاد شده است، لذا درخواست شد که اصلاحاتی در این سامانه صورت بگیرد.

منبع: اتاق بازرگانی ایران
انتشار: 22 مهر 1399 بروزرسانی: 22 مهر 1399 گردآورنده: anti6.ir شناسه مطلب: 1246

به "بروکراسی های اداری سبب رنجش کسب وکارهای کوچک است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بروکراسی های اداری سبب رنجش کسب وکارهای کوچک است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید