خورش کاری بادمجان یک خورش گیاهی پر ادویه
به گزارش آخرین خبر، خورش کاری بادمجان یک خورش کاملا گیاهی و خوشمزه است که به دلیل استفاده از ادویه های مختلف و شیر نارگیل طعمی متفاوت با آنچه که خوردید، دارد.
به گزارش، خورش کاری بادمجان یک نوع خورش هندی از گروه کاری ها است. خورش کاری انواع مختلفی دارد از انواع گیاهی تا گوشتی که با گوشت مرغ، گوشت قرمز و حتی ماهی درست می شود. این خورش تابستانی با طعم بادمجان و انواع ادویه ها و دانه های معطر شما را به دنیایی متفاوت با لذت های تابستانی می برد.
خورش کاری بادمجان یک خورش کاملا گیاهی و خوشمزه است که به دلیل استفاده از ادویه های مختلف و شیر نارگیل طعمی متفاوت با آنچه که خوردید، دارد. البته این خورش هم مثل بسیاری از خورش های بادمجانی حاوی گوجه است که رنگی قرمز و زیبا به آن می دهد، اما رنگ و طعم آن به میزان زیادی بستگی به مقدار موادی دارید که در آن استفاده می کنید.
در این خورش از چند نوع ادویه مختلف استفاده می شود که به درستی شما را به سوی درست کردن یک غذای هندی پر چاشنی هدایت می کنند. ادویه ها بخصوص کاری نقش مهمی در آشپزی هندوستان دارند. این خورش را می توان با انواع ادویه و دانه های معطر درست کرد البته طعم آن تا حد زیادی در اختیار شماست. من به شما نوعی که پر ادویه تر و معطرتر باشد برای شما انتخاب کرد. همچنین شما برای ریختن شیر نارگیل در آن کاملا مختار هستید در این نوع شیر نارگیل به کار نرفته است.
نوع بادمجانی که استفاده می کنید نقش زیادی در ظاهر این خورش دارد. اگر از بادمجان بزرگ سیاه استفاده کنید آن را به صورت برش های افقی یا عرضی و یا حتی به صورت برش های 4 تکه که بیشتر برای یتیمچه استفاده می شود، درآورید. اگر از بادمجان های کوچک نقلی استفاده می کنید می توانید آن را به صورت درسته در خورش بیندازید. برای اینکه بادمجان ها بدمزه و بد طعم نباشند آن ها را به همان شکل در روغن مقداری تفت می دهند، سپس در خورش می ریزند. شما حتی می توانید بادمجان های بزرگ را به صورت کبابی و یا برشته در فر دربیاورید و یا همانطور که گفتم مثل برش های غذای یتیمچه درآورید. مخلفاتی هم که در این خورش استفاده می کنید کاملا اختیاری است مثل بادام هندی که آجیلی گران قیمت، اما خوشمزه است. ریختن این آجیل در خورش اجباری نیست، اما طعم خوبی به آن می دهد. در مورد ادویه ها هم اجباری به استفاده از دانه های معطر نیست، چون ادویه اصلی آن کاری یا گرم ماسالاست.
بادام هند برشته: 1/2 پیمانه یا 60 گرم (اختیاری)
روغن: 3 قاشق غذاخوری
دانه خردل سیاه: 1 قاشق چایخوری
سیاه دانه: 1/2 قاشق چایخوری
رازیانه: 1/2 قاشق چایخوری
برگ بو: 10 برگ یا برگ کاری
پیاز: 1 عدد نگینی شده
زنجبیل: 3 قاشق چایخوری رنده شده
چیلی سبز: 1 عدد خرد شده
زردچوبه: 1/4 قاشق چایخوری
پودر زیره: 1/4 قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز: 1/2 قاشق چایخوری
گرم ماسالا: 3/4 قاشق چایخوری
پودر چیلی: 1/4 تا 1/2 قاشق چایخوری (بر حسب ذائقه)
کنسرو گوجه فرنگی: 1 قوطی
بادمجان: 2 عدد بادمجان بزرگ یا 6 عدد بادمجان نقلی
نمک: 3/4 قاشق چایخوری
شکر: 1 قاشق چایخوری (اختیاری)
گشنیز تازه: مقداری برای تزئین
شیر نارگیل: 1 و 1/2 پیمانه (در صورت جایگزینی به جای بادام هندی)
1. بادام هندی (یا نارگیل خشک) را در آب جوش بخیسانید و کنار بگذارید.
2. روغن را در یک قابلمه با کف ضخیم بریزید (این قابلمه ها حرارت یکنواختی را منتقل کرده و در عین حال از سوزاندن مواد جلوگیری می کنند)، دانه های خردل را به آن اضافه کنید، آن ها را به آرامی سرخ کنید تا زمانی که شروع به ترک خوردن کنند.
3. سیاه دانه، رازیانه و برگ های کاری را اضافه کنید بگذارید به آرامی حدود 1 تا 2 دقیقه سرخ شوند.
4. پیاز سرخ شده را اضافه کنید و روی شعله پایین سرخ کنید تا زمانی که تقریبا نرم شده و تغییر رنگ دهند (حدود 5 تا 7 دقیقه)، مرتب بهم بزنید.
5. زنجیل رنده شده، سیر حلقه شده و چیلی را اضافه کنید. چند دقیقه به سرخ کردن آن ها ادامه دهید تا زمانی که بوی آن ها بلند شود، حواستان باشد که تمام مدت باید آن ها را بهم بزنید، چون خیلی زود می سوزند.
6. همه ادویه های خشک را به محتوای داخل قابلمه اضافه کنید و چند ثانیه ای بهم بزنید در حدی که نسوزند اگر خیلی زود خشک شدند، کمی آب به آن اضافه کنید. کنسرو گوجه را به آرامی اضافه کنید تا مواد به شما نپاشد. وقتی که گوجه ها داخل قابلمه هستند با چنگال آن ها را له کنید.
7. حالا اگر قصد دارید شیر نارگیل اضافه کنید در همین زمان می توانید به خورش اضافه کنید. در این خورش از شیر نارگیل استفاده نشده است، اما اگر این ماده را به خورش اضافه کنید تاثیر زیادی در رنگ آن دارد و خورش شما بیشتر به سمت نارنجی و زرد گرایش پیدا می کند.
8. 2 پیمانه آب جوش اضافه کنید و نمک را هم در این لحظه بریزید.
9. درب قابلمه را گذاشته و بگذارید به آرامی قل بخورد. قل خوردن را روی شعله پایین انجام دهید تا گوجه ها نرم و از هم جدا شوند و به صورت تکه های درشت نباشند به این ترتیب سس یکدست می شود.
10. در حالی که قابلمه شما در حال قل خوردن است، روی بادمجان های نقلی، 4 برش عمودی ایجاد کنید، اما آن ها را برش نزنید فقط خط عمیق بگذارید. اگر از بادمجان درشت استفاده می کنید آن ها را به تکه های نیم تا یک و نیم سانتی برش بزنید.
11. اگر از بادمجان نقلی استفاده می کنید، یک قاشق غذاخوری روغن را در یک ماهیتابه کوچک گرم کنید. بادمجان های نقلی را در ماهیتابه قرار داده و روی شعله کم به مدت 10 دقیقه سرخ کنید تا زمانی که همه طرف آن سرخ شود. اگر هم بادمجان مکعبی خرد شده دارید، آن ها را در ماهیتابه سرخ کنید یا در سینی فر که یک قاشق غذاخوری روغن در آن ریخته اید به مدت 20 دقیقه در فر بپزید. البته پس از گذشت نیمی از زمان آن ها را برگردانید.
12. می توان همانند خورش بادمجان رژیمی، بادمجان ها را در فر با دمای 210 درجه سلسیوس طبخ کرد.
13. بادمجان های سرخ شده را در کاری بریزید و در صورت نیاز، مقداری آب به خورش اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و بگذارید بادمجان ها در خورش به مدت 10 تا 15 دقیقه بپزند. پس از این زمان باید به آسانی بوسیله چنگال سوراخ شوند.
14. بادمجان ها را از داخل خورش درآورید و کنار بگذارید. سس (خورش) را مزه کنید و در صورت نیاز به نمک، اضافه کنید در صورت دلخواه مقداری شکر اضافه کنید تا طعمی دوگانه داشته باشد. در اینجا می توانید مقداری هم اب لیمو اضافه کنید.
15. بادام های هندی را در آبکش ریخته و آب آن ها را دور بریزید سپس در مخلوط کن به همراه مقداری از سس کاری بریزید، آن ها را خوب مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند. باقیمانده خورش را هم به مخلوط کن اضافه کنید و کاملا پوره و یکدست کنید.
16. مواد داخل مخلوط کن را به قابلمه برگردانید و بادمجان ها را هم به آن اضافه کنید.
17. روی آن را با گشنیز تازه خرد شده و مقداری بادام هندی برشته تزئین کنید و با برنج سرو کنید. در انتها از شما خواهش می کنم که توضیحات ابتدایی و نکات مهم دستورالعمل ها را بخوانید.
در صورتی که به بادام هندی حساسیت دارید، استفاده از آن را کنار گذاشته و به جای آن شیر نارگیل استفاده کنید یا پودر نارگیل را به جای بادام هندی در آب جوش بخیسانید. در خورش کاری در اصل از شیر نارگیل استفاده می شود.
استفاده از بادمجان نقلی ظاهر زیباتری به خورش می دهد، اما می توان از بادمجان های مکعبی شده هم استفاده کرد. برای اینکه کمتر طعم گوجه ای داشته باشد و در عین حال غلیظ باشد، یک بادمجان کبابی و پوست گرفته را جایگزین نیمی از گوجه کنید.
در آشپزی هندی اغلب ابتدا دانه های معطر و سایر ادویه ها را بصورت درسته و نه پودر، در روغن سرخ می کنند تا طعم بیشتری داشته باشند. درست کردن غذا به این روش، طعم بهتری به خوراک های شما می دهد. اگر از چوب دارچین در غذاهایتان استفاده کردید، در انتها آن ها را بردارید.
خورش کاری بادمجان به همین صورت است و نیازی به اضافه کردن گوشت ندارد. بعضی برای افزودن پروتئین به آن از نخود پخته استفاده می کنند.
به جای کنسرو گوجه می توانید از پوره گوجه استفاده کنید.
در صورتی که از شیر نارگیل استفاده می کنید همزمان با افزودن گوجه به قابلمه شیر نارگیل را هم اضافه کنید. این خورش با وجود شیر نارگیل رنگ روشنتری خواهد داشت.
منبع: برترین ها
طرز تهیه خورش کاری بادمجان
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان