روش های تهیه فوم یا کف شیر

به گزارش آخرین خبر، حتماً برای شما هم پیش آمده که هنگام سرو نوشیدنی گرم در کافه متوجه یک لایه کف شیر بر روی سطح آن شده باشید. آشنایی با روش های تهیه فوم یا کف شیر به شما این امکان را می دهد که بتوانید در خانه نیز یک نوشیدنی دلچسب و حرفه ای داشته باشید. بدون امکانات خاص یا روش پیچیده ای هر کسی می تواند در خانه شیر ساده را به شیر فوم دار تبدیل کند.سپس شیر به قهوه و دیگر ترکیبات اضافه نموده و میل کند.

روش های تهیه فوم یا کف شیر

در این مقاله از خبرنگاران به این سؤال پاسخ می دهیم که فوم گیری شیر چیست، به سراغ روش های تهیه فوم یا کف شیر می رویم و نکات مهم آن را آنالیز می کنیم.

فوم گیری شیر چیست؟

نوشیدنی هایی که بر پایه قهوه و شیر هستند را همه می شناسیم. کاپوچینو، لته، موکا و ماکیاتو در این دسته قرار می گیرند. در مراحل تهیه این نوع نوشیدنی شیر را به طور مستقیم به قهوه اضافه نمی نمایند. ابتدا شیر را فوم گیری می نمایند و سپس به قهوه اضافه می نمایند. شیر فوم گیری شده غلیظ تر است، شیرینی بیشتری دارد و طعم نوشیدنی را دلچسب تر می نماید.

فوم گیری شیر در واقع فرآیند نفوذ هوا به داخل شیر است. با ورود هوا به داخل شیر، هوا به وسیله ذرات پروتئین شیر محاصره شده و نمی تواند خارج گردد. در نتیجه شیر قوام گرفته و بعلاوه کف یا فوم شیر ایجاد می گردد. علاوه بر این با فوم گیری، قند شیر بیش تر آزاد شده در نتیجه شیرینی آن را بیش تر احساس می کنیم. پس یادگیری روش های تهیه فوم یا کف شیر آمده در این مقاله را از دست ندهید.

چطور فوم یا کف شیر حرفه ای برای نوشیدنی هایمان درست کنیم؟

روش های مختلفی برای تهیه فوم یا کف شیر وجود دارد. استفاده از نازل بخار روشی است که در کافه ها از آن استفاده می گردد. فرنچ پرس، ماکروویو، همزن، دستگاه فوم ساز دستی اهرمی از دیگر وسایلی هستند که برای تهیه فوم شیر به ما یاری می نمایند. در ادامه به هر کدام از این روش ها به تفضیل پرداخته می گردد.

استفاده از نازل بخار

برای فوم گیری شیر با دستگاه اسپرسو از نازل بخار دستگاه که خروجی بخار آب پر فشار است استفاده می گردد. بخار آب پر فشار باعث نفوذ هوا به داخل شیر می گردد:

  1. شیر سرد را داخل پیجر می ریزیم.
  2. حجم شیر باید بین 1/3 تا 1/2 پیچر باشد. پیچر را بیش از نصف آن پر نکنید چراکه با فوم گیری، حجم شیر تقریباً دو برابر می گردد.
  3. قبل از قرار دادن شیر زیر نازل بخار، اول نازل بخار را باز می کنیم تا آب داغی که در ابتدا از نازل خارج می گردد، داخل شیر نریزد.
  4. نازل بخار را کمی کج می کنیم.
  5. سر نازل بخار را کمی پایین تر از سطح شیر و در قسمت وسط سطح شیر قرار می دهیم.
  6. کمی پیچر را می چرخانیم تا سر نازل بخار در قسمت کناری سطح شیر قرار بگیرد. اگر سر نازل بخار را همان وسط شیر نگه داریم، هنگام فوم گیری، شیر به چرخش در نمی آید و قوامش کم می گردد. حتماً باید قبل از آغاز فوم گیری، سر نازل بخار را در قسمت کناری و نزدیک به دیواره پیچر قرار دهیم.
  7. نازل بخار را تا پایان باز می کنیم و فوم گیری را انجام می دهیم.
  8. سر نازل بخار را فقط کمی داخل شیر فرو می بریم.
  9. فوم گیری را تا زمانی ادامه می دهیم که دمای شیر به 60 الی 65 درجه برسد. (یعنی وقتی که دست را روی بدنه پیچر می گذاریم اگر حرارت آن به میزانی باشد که دست را اذیت کند تا سه ثانیه می شماریم (1001-1002-1003) و نازل بخار را می بندیم.) و شیر شما آماده اضافه شدن به قهوه است.

استفاده از فرنچ پرس

  1. ابتدا شیر را به میزان ای گرم کنید که به جوش نیاید.
  2. اگر قصد گرم کردن شیر با ماکروویو دارید شیر را داخل فرنچ پرس ریخته و درون ماکروویو قرار دهید. به دمای 60 درجه سانتی گراد که برسد آماده است.
  3. حال شیر را داخل فرنچ پرس بریزید. دقت داشته باشید فرنچ پرس را پر از شیر نکنید و مقداری فضای خالی برای فوم گیری بگذارید.
  4. اهرم فرنچ پرس را به دفعات بالا و با سرعت بالا پایین کنید.
  5. در نهایت فوم مناسبی روی سطح شیر شما را می گیرد و زمان اضافه کردن آن به قهوه است.
  6. استفاده از ماکروویو برای تهیه فوم شیر

استفاده از ماکروویو

  1. ابتدا یک شیشه مربا خالی و کاملاً تمیز را آماده کنید.
  2. تا حداکثر نصف آن را پر از شیر کنید.
  3. درب شیشه را بسته و به مدت 45 ثانیه آن را تکان دهید. با این کار هوای درون شیشه بیشتر شده و شیر حجم پیدا می نماید.
  4. در ادامه درب شیشه را باز کنید و آن را حدود 40 ثانیه درون ماکروویو قرار دهید تا به میزان کافی حرارت ببیند. (دقت کنید تا بیش از میزان دمای آن افزایش پیدا نکند؛ زیرا کیفیت فوم نهایی شما مطلوب نخواهد بود.)
  5. پس از گرم شدن کافی شیر، فوم روی آن تشکیل می گردد. در این مرحله شیشه را از ماکروویو خارج کنید.
  6. حال فوم شیر را روی قهوه خود بریزید و از نوشیدن آن بر روی قهوه لذت ببرید.

استفاده از همزن

  1. شیر سرد را درون ظرفی ریخته و روی شعله گاز قرار دهید. شعله گاز را کم نگه دارید.
  2. حین گرم شدن شر با همزن آن را هم بزنید.
  3. این کار را تا زمانی انجام دهید که روی سطح شیر را کف بگیرد.
  4. دقت داشته باشید دمای شیر نباید زیاد از حد بالا برود. شیر به میزان ای گرم گردد که بتوانید چند ثانیه دستتان را روی ظرف نگه دارید و سپس مجبور شوید آن را بردارید.

استفاده از دستگاه کف شیرساز دستی پمپی

استفاده از کف شیر ساز دستی پمپی شبیه استفاده از فرنچ پرس است:

  1. ابتدا شیر را به میزان ای که به جوش نیاید گرم کنید.
  2. تا حداکثر نصف ظرفتان را پر از شیر کنید.
  3. حدود 20 ثانیه پمپ دستگاه را سریع بالا پایین کنید.
  4. پس از آن سطح شیر شما را لایه ای از فوم می گیرد و آماده اضافه شدن به قهوه است.

استفاده از دستگاه فوم ساز دستی اهرمی

از روش های تهیه فوم یا کف شیر استفاده از دستگاه فوم ساز دستی اهرمی است. این دستگاه یک همزن کوچک است که با باتری کار می نماید. استفاده از آن راحت است و در زمانی کوتاه فوم مطلوبی را به شما تحویل می دهد:

  1. ابتدا شیر را گرم کنید به میزان ای که به جوش نیاید.
  2. شیر گرم شده را درون ظرفی ریخته و با استفاده از اهرم دستی آغاز به همزدن شیر به صورت دورانی کنید.
  3. فوم شما آماده است و زمان اضافه کردن شیر به قهوه است.

استفاده از مخلوط کن

  1. مانند روش ها قبل ابتدا شیر را به میزان ای که به نقطه جوش نرسد گرم کنید.
  2. شیر را درون مخلوط کن بریزید و مقداری از فضای مخلوط کن را برای ایجاد فوم جا بگذارید.
  3. مخلوط کن را روشن کنید و تا زمانی که کف مورد نظر شما درست نشده دستگاه را روشن نگه دارید.

نکات کلی در خصوص روش های تهیه فوم یا کف شیر

  • استفاده از شیرهای پرچرب حباب های هوا را سنگین می نمایند و کف مطلوبی فراوری نمی نماید. برترین گزینه استفاده از شیرهای بدون چربی است.
  • شیرهای بدون لاکتوز یا همان بدون قند برترین گزینه برای فوم گیری محسوب می شوند.
  • از شیر سویا، بادام، نارگیل و برنج هم می توانید برای تهیه فوم بهره ببرید.
  • اگر در پی حباب های ریز در فوم خود هستید استفاده از مخلوط کن یا همزن دستی اهرمی را امتحان کنید.

سخن آخر

در این مقاله سعی شد تمامی نکات مهم در خصوص روش های تهیه فوم یا کف شیر آنالیز گردد. با توجه به امکاناتی که هر فرد در دسترس دارد می تواند خود یا مهمان خود را به یک نوشیدنی گرم دلچسب مهمان کند. هر کدام از انواع شیر را که می خواهید بهره ببرید به راحتی می توانید از خبرنگاران سفارش دهید و در جلوی خانه تحویل بگیرید.

یادتان نروند حتماً نظر خود را در استفاده از هر کدام از روش های تهیه فوم یا کف شیر برای ما بنویسید. بعلاوه اگر برای تهیه فوم تجربه مصرف شیرهای مختلف را داشته اید و نتایج مطلوبی گرفته اید ما را نیز در شنیدن آن شریک کنید.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 11 مرداد 1401 بروزرسانی: 11 مرداد 1401 گردآورنده: anti6.ir شناسه مطلب: 2164

به "روش های تهیه فوم یا کف شیر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روش های تهیه فوم یا کف شیر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید