زنگنه و رحمانی فضلی قربانی دولت شدند؟

به گزارش آخرین خبر، مجلسی که می خواست مانند بنی صدر عدم کفایت سیاسی روحانی را کف دستش بگذارد، حالا سراغ دو وزیر کلیدی اش رفته است. طرحشان که برای استیضاح روحانی بعد از سخنان رهبری به درِ بسته خورد، پی زنگنه و رحمانی فضلی رفته اند و برای استیضاحشان امضا جمع می نمایند.

زنگنه و رحمانی فضلی قربانی دولت شدند؟

به گزارش شرق، زنگنه یکی از وزرای روحانی است که مخالفان زیادی میان اصولگرایان دارد. رحمانی فضلی هم گرچه در مجلس قبل به سهمیه لاریجانی در دولت معروف شده بود، اما کمتر از زنگنه زیر تیغ اصولگرایان نبوده است. شواهد حاکی از این است که طرح این دو استیضاح در سال پایانی دولت بیشتر سیاسی است تا کارشناسی به ویژه که به نظر می رسد قرار است جبران عقب نشینی از استیضاح روحانی گردد.

در این سه ماهی که مجلس جدید تشکیل شده تقریبا پای همه وزرای روحانی به مجلس باز شده و مورد سؤال و گاه عتاب نمایندگان قرار گرفته اند. خیلی از این چهره هایی که حالا وکیل ملت شده اند، در طول شش سال گذشته در خط مقدم انتقاد از دولت روحانی بوده اند و طبیعتا وزرای دولت نیز از گزند این انتقادها در امان نبوده اند. پس قابل پیش بینی بود که طرح استیضاح وزرا در دستور کارشان قرار گیرد، به ویژه وقتی استیضاح روحانی به انتها نرسید. آقاتهرانی، دبیر کل جبهه پایداری نیز در روز ثبت نام برای مجلس یازدهم عدم نظارت مطلوب و مؤثر بر عملکرد دولت و وزرا را مهم ترین ضعف مجلس دهم دانسته و گفته بود: نباید شرایط دولت و مجلس به گونه ای باشد که مردم فریادشان بلند گردد. مجلس باید داد و فریاد بزند و وزرا را به خط کند و اگر نشد، آنها را تغییر دهد.

بیژن زنگنه، وزیر نفت، بارها با انتقاد شدید اصولگرایان روبرو شده است. هم زمان با افزایش قیمت بنزین، احمد امیرآبادی، نماینده قم در مجلس دهم، از جمع آوری 50 امضا برای استیضاح زنگنه خبر داده بود. او اکنون در مجلس یازدهم هم حضور دارد. روزنامه اصولگرای وطن امروز قبلا درباره زنگنه نوشت: در بین مسببان اصلی گرانی یک شبه بنزین، نام یک نفر در هیاهوی رسانه ای گم شد؛ کسی که می توان او را اصلی ترین عامل تمام اتفاقات روی داده دانست؛ شخصی که به بهانه های واهی در سال 94 کارت سوخت را به عنوان اصلی ترین ابزار کنترل مصرف بنزین حذف کرد. این شخص کسی نیست جز بیژن نامدار زنگنه.

ابراهیم رضایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با اشاره به اینکه طرح استیضاح وزیر نفت را کلید زدیم، گفته ما معتقدیم مدیریت آقای زنگنه در سال های گذشته باعث بروز مسائل و واردشدن خسارت های زیادی به صنعت نفت کشور شده است. نماینده های پیگیر طرح استیضاح معتقدند خام فروشی نفت بدترین استفاده از منبع باارزش نفت بود و باید ساخت پالایشگاه و تبدیل نفت به فراورده نفتی و ایجاد ارزش افزوده و اشتغال در دستور کار وزارت نفت قرار می گرفت که این طور نشد و عملکرد آقای زنگنه در این حوزه قابل قبول نیست. او مدعی شده شجاعت و تدبیر لازم در این حوزه از سوی وزارت نفت وجود نداشت و بی توجهی وزارت نفت به توان داخلی باعث عقب ماندگی برنامه توسعه میادین نفت و گاز ایران شد که یک نمونه آن تأخیر در توسعه بعضی فازهای پارس جنوبی است که عدم النفع های زیادی را به کشور وارد نموده است.

آبان، پاشنه آشیل رحمانی فضلی

مجلسیان طرح استیضاح رحمانی فضلی را هم کلید زده اند. در زیر این طرح امضای سیدناصر موسوی لارگانی نماینده فلاورجان و عضو هیئت رئیسه مجلس هم به چشم می خورد. اردشیر مطهری نماینده گرمسار و آرادان، محمود احمدی بیغش نماینده شازند، علی بابایی کارنامی نماینده ساری، علی اصغر خانی نماینده شاهرود، علی رضایی نماینده کنگاور و صحنه و هرسین، احمد علیرضابیگی نماینده تبریز، علی علیزاده نماینده مراغه و عجب شیر، عباس گلرو نماینده سمنان، احمد محرم زاده نماینده اهر، سیدمحمد مولوی نماینده آبادان، مجید نصیرایی نماینده فردوس و طبس، علیرضا نظری نماینده خمین و حسینعلی نوروزی نماینده رباط کریم دیگر نمایندگان امضاکننده این استیضاح هستند.

پیش تر بی تدبیری در ماجرای افزایش قیمت بنزین در آبان ماه 1398 که سبب تحمیل هزینه های بی جهت به نظام و مردم شد و بی ضابطگی در انتخاب استانداران و فرمانداران و استفاده از افراد ناکارآمد و ضعیف در مدیریت استانداری ها و فرمانداری ها، بی کفایتی در مدیریت بحران؛ به عنوان نمونه زلزله کرمانشاه، سیل های گلستان، خوزستان و لرستان از جمله محورهای این استیضاح اعلام شده بود. ماه پیش که وزیر کشور به مجلس فراخوانده شد، اردشیر مطهری، نماینده گرمسار، رحمانی فضلی، وزیر کشور را عامل اتفاقات آبان 98 خواند و گفت باید در دادگاه محاکمه گردد.

وزیر کشور هم در پاسخ او و دیگر منتقدانش گفته بود شما چیزی درباره بحران نمی دانید و اگر می خواهید بیشتر بدانید باید در جلسه ای غیرعلنی درباره آن صحبت گردد! در آذر 98 یعنی دوره مجلس دهم نیز بحث استیضاح وزیر کشور مطرح بود. در آن مقطع 39 نماینده مجلس دهم خواهان استیضاح وزیر کشور به دلیل عملکرد او در ناآرامی های آبان شدند. آن موقع هم علی مطهری، وزیر کشور را در ماجرای اجرای مصوبه افزایش قیمت بنزین مقصر شمرد و گفت ایشان مقدمات و تمهیدات لازم برای اجرای این تصمیم به ویژه در جریان قراردادن و قانع کردن مردم را فراهم ننموده و آسیب جدی به نظام جمهوری اسلامی وارد نموده است. البته رحمانی فضلی همواره با استیضاح فاصله کمی داشته، اما شانس همواره با او یار بوده است؛ تاجایی که زمزمه استیضاحش در همین روزهای آخر مجلس دهم هم شنیده می گردد.

قاسم میرزایی نیکو، نماینده مجلس دهم، فروردین گفته بود عملکرد عجیب وزیر کشور در اعلام آرای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و اعلام نشدن میزان آرای استانی و آرای باطله، اعتراض نمایندگان را به دنبال داشت و اگر نمایندگان فرصت می کردند، طرح استیضاح رحمانی فضلی را که قبل از انتخابات و به دلیل حوادث آبان ماه کلید خورده بود، پیگیری می کردند؛ چراکه نزدیک به 80 درصد نمایندگان مجلس دهم دیگر در مجلس یازدهم حضور ندارند و رودربایستی هایشان نسبت به قبل، به میزان زیادی کاهش یافته، اما تدبیر هیئت رئیسه باز هم به داد رحمانی فضلی رسید و استیضاح او به تعویق افتاد.

منبع: فرارو
انتشار: 8 مهر 1399 بروزرسانی: 8 مهر 1399 گردآورنده: anti6.ir شناسه مطلب: 1215

به "زنگنه و رحمانی فضلی قربانی دولت شدند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "زنگنه و رحمانی فضلی قربانی دولت شدند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید