صفر تا صد سفر به کیش با ماشین شخصی
به گزارش آخرین خبر، سفر به کیش با ماشین شخصی چالش هایی جالب توجه برای گردشگران در بر دارد و علاقه مندان به ماجراجویی در سفرهای زمینی را با تجربه هایی به یادمادنی روبه رو می نماید.
جزیره کیش یکی از معروف ترین جزایر ایرانی خلیج فارس در استان هرمزگان است که در طول سال گردشگران بسیاری از داخل و خارج ایران از آن بازدید می نمایند. در سفر زمینی به کیش، باید با وسیله نقلیه خود سوار بر کشتی های بزرگ ماشین بر (لندیگراف یا لندیکرافت) شوید، تا پس از طی مسافتی دریایی به این جزیره زیبا برسید.
سفر به کیش با ماشین شخصی، تجربه ای متفاوت و هیجان انگیز را برایتان رقم می زند. در این سفر می توانید از منظره ها زیبای مسیر لذت ببرید و با ماشین شخصی خود در جزیره گشت وگذار کنید؛ اما قبل از شروع سفر، بهتر است اطلاعات کاملی در خصوص مراحل مختلف سفر، مدارک مورد احتیاج و هزینه ها داشته باشید. در این مقاله به شما یاری می کنیم تا سفری راحت و بدون دغدغه به کیش داشته باشید.
چگونه با ماشین شخصی به کیش سفر کنیم؟
- مزایا و معایب سفر با ماشین شخصی به جزیره کیش
- مسافت تهران تا کیش با ماشین چقدر است؟
- هزینه های سفر زمینی به کیش
- شرایط و قوانین ورود خودرو به کیش
- از کدام بنادر می توان با ماشین وارد کیش شد؟
- مدارک لازم برای حمل خودروی شخصی به کیش
- مراحل خروج خودرو از کیش
- قوانین هدایت و رانندگی در کیش
مزایا و معایب سفر با ماشین شخصی به جزیره کیش
سفر زمینی با ماشین شخصی در مسیرهای طولانی مزایایی منحصربه فرد نسبت به سایر سفرها دارد که به خصوص برای گردشگران علاقه مند به ماجراجویی در سفر مجذوب کننده است؛ اما سختی های پیمودن مسافت های طولانی با ماشین نیز کم نیستند. آگاهی از مزایا و معایب سفر زمینی به کیش، امکان انتخابی مناسب برای گردشگران با سلیقه های متنوع را به وجود می آورد.
مزایا
- عبور از شهرهای مختلف در طول مسیر: جزیره کیش در منتهی الیه جنوبی ایران، در آب های خلیج فارس قرار گرفته است و برای دسترسی به این جزیره از هرکدام از شهرهای ایران، از منطقه ها و شهرهای مختلفی باید عبور کنید. با برنامه ریزی مناسب در طول سفر زمینی به کیش، فرصت گشت وگذار در جاهای دیدنی واقع در طول مسیر را خواهید داشت که سفر طولانی شما را خاطره انگیز می نماید.
- امکان تجربه کشتی سواری با ماشین شخصی خود: ماشین های گردشگران با استفاده از شناورهای بزرگ و مخصوص حمل ماشین به نام لندیگراف (Landicraft)، مسافت دریایی تا جزیره کیش را طی می نمایند.
- صرفه جویی در هزینه های حمل ونقل در جزیره: در جزیره کیش جاذبه های طبیعی و تاریخی متنوعی قرار دارند که از شرق تا غرب و از شمال تا جنوب این جزیره پراکنده هستند. فاصله جاهای دیدنی کیش از یکدیگر چندان زیاد نیست؛ اما مانند دیگر شهرهای گردشگری دنیا، هزینه های کرایه تاکسی در جزیره کیش بالا است. در صورت تردد با وسیله نقلیه شخصی در جزیره، صرفه جویی قابل ملاحظه ای در هزینه های سفر خواهید داشت و دیگر احتیاجی به اجازه روزانه خودرو نیز ندارید.
- تردد آسان در ساعات انتهای شب: در جزیره کیش برنامه های تفریحی مانند کنسرت های موسیقی، جنگ شادی و تئاترهای متنوع شبانه برگزار می شوند. بعضی از این برنامه ها تا پاسی از شب ادامه دارند و در صورت تردد با ماشین شخصی، دغدغه ای برای تردد به هتل یا سکونتگاه خود در این جزیره در ساعت های انتهای شب نخواهید داشت.
- حذف هزینه بلیط هواپیما: از مهم ترین مزیت سفر به کیش با ماشین شخصی می توان به کاهش هزینه های سفر اشاره نمود. هزینه سفر هوایی به کیش به خصوص در روزهای تعطیل و انتهای هفته بالا است و خانواده های پرجمعیت نیز باید به مراتب هزینه هایی بیشتری برای پرواز بپردازند. از طرفی تعداد پروازهای جزیره کیش در طول هفته نسبت به بعضی دیگر شهرها محدودتر است و به همین خاطر گاهی امکان انتخاب پروازهای با قیمت مناسب تر وجود ندارد.
- خرید، بدون نگرانی از اضافه بار: مراکز خرید کیش در گوشه و کنار این جزیره از جاذبه های محبوب میان گردشگران هستند. در سفر به کیش با ماشین شخصی، می توانید برای خرید اجناس مورد احتیاج خود برنامه ریزی بهتری داشته باشیدو بدون نگرانی از حمل بار اضافی، فرصت خرید کافی تا ظرفیت موجود در ماشین خود را دارید.
- آزادی عمل بیشتر: بهره مندی از محیطی خصوصی و آرام در وسیله نقلیه شخصی، مزیت مورد توجه بسیاری از گردشگران است. در این سبک سفر شما آزادی عمل بالایی برای توقف، استراحت، صرف نوشیدنی و غذا و انتخاب موسیقی مطلوب در طول مسیر را خواهید داشت. بعلاوه با خودروی شخصی خود می توانید، در کوچه و پس کوچه های دور از چشم گردشگران، به ماجراجویی بپردازید.
معایب
- مسافت طولانی: پیمودن مسیر سفر زمینی به کیش از تهران و بسیاری شهرهای ایران در استان های شرقی، غربی و شمالی کشور، خستگی بسیار برای گردشگران در پی دارد. تحمل این مسافت ها برای افراد با ناتوانی های حرکتی، سالمندان و بچه ها طاقت فرسا خواهد بود.
- احتمال ایراد یا خرابی وسیله نقلیه: برای سفر زمینی به کیش باید وسیله نقلیه ای مناسب با ایمنی کافی و سالم از نظر فنی داشته باشید. حتی با وجود آنالیز کامل موارد فنی خودرو پیش از شروع سفر نیز، باید خود را برای وقوع خرابی یا ایرادهای احتمالی در طول مسیر آماده کنید.
- احتیاج به فرصت بیشتر برای سفر: سفر زمینی به کیش برای افراد دارای مشغله بالا و فرصت محدود مناسب نیست. این سبک سفر مدت زمان بیشتری نسبت به سفرهای هوایی طول می کشد و گردشگران برای شروع سفر زمینی به برنامه ریزی دقیق تری احتیاج دارند. از طرفی اگر برای سفر به کیش تعطیلات رسمی را انتخاب کنید، مدت زمان زیادی را در ترافیک جاده ای یا صف لندیگراف ها خواهید گذراند.
- مقررات رانندگی در جزیره کیش: چالش هایی مانند فشار بالا بر راننده در طول سفر و بعلاوه مقررات سخت گیرانه هدایت و رانندگی در جزیره کیش، از دیگر معایب سفر با خودروی شخصی به کیش هستند.
مسافت تهران تا کیش با ماشین چقدر است؟
مسافت تهران تا جزیره کیش در حدود 1,400 کیلومتر است. برای دسترسی به این جزیره از تهران و سایر شهرهای ایران باید خود را به شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان برسانید. بندرهای آفتاب و چارک در غرب استان هرمزگان، دسترسی به جزیره کیش را در مسیر دریایی با لندیگراف میسر می نمایند.
بندرهای چارک و آفتاب به ترتیب در فاصله های تقریبی 280 کیلومتری و 310 کیلومتری از غرب بندرعباس قرار دارند. دسترسی به این بندرها از تهران از مسیرهای متفاوتی انجام می شود که گردشگران می توانند یکی از آن ها را انتخاب نمایند.
بندر آفتاب فاصله دریایی کوتاه تری (حدود یک ساعت و نیم) نسبت به بندر چارک تا جزیره کیش دارد و به علت تردد لندیگراف های بیشتر از این بندر به مقصد جزیره، بسیاری از گردشگران بندر آفتاب را برای سفر با لندیگراف انتخاب می نمایند.
مسیرهای پیش رو از تهران به مقصد بندر آفتاب به توضیح زیر است:
- تهران، ساوه، اصفهان، شهرضا، شیراز، فیروزآباد، بندر آفتاب (حدود 1,420 کیلومتر)
- تهران، قم، کاشان، نطنز، اصفهان، شهرضا، سمیرم، یاسوج، بندر کنگان، بندر عسلویه، بندر مقام، بندر آفتاب (حدود 1,360 کیلومتر)
هر دو مسیر بالا از غرب استان هرمزگان و شهرستان پارسیان به سمت بندر آفتاب می روند و از بندرعباس نمی گذرند. مسیر نخست برای علاقه مندان به عبور از شیراز مناسب است و در مسیر دوم امکان بازدید از شهرهایی مانند یاسوج، بندر کنگان، بندر عسلویه و بندر مقام را خواهید داشت. جاده محلی پارسیان به بندر مقام در طول این مسیر، جاده بستانو نام دارد و از زیباترین مسیرهای جاده ای جنوب ایران، در کرانه خلیج فارس است.
هر دو مسیر بالا از اصفهان عبور می نمایند و گردشگران در بخش نخست مسیر تا این شهر، می توانند هرکدام از جاده ها را انتخاب نمایند. بندر آفتاب حدود 20 کیلومتر در مسیر مستقیم دریایی تا جزیره کیش فاصله دارد.
فاصله بندر چارک تا جزیره کیش نسبت به بندر آفتاب تا این جزیره بیشتر است. این بندر در فاصله تقریبی 30 کیلومتری در مسیر مستقیم دریایی از جزیره کیش قرار گرفته است و لندیگراف ها این مسافت را در فاصله زمانی دو ساعت تا سه ساعت طی می نمایند.
مسیرهای دسترسی به بندر چارک از تهران به توضیح زیر هستند:
- تهران، ساوه، اصفهان، شهرضا، شیراز، فیروزآباد، رکن آباد، بندر چارک (حدود 1,380 کیلومتر)
- تهران، قم، کاشان، نطنز، اصفهان، شهرضا، سمیرم، یاسوج، بندر کنگان، بندر عسلویه، بندر چارک (حدود 1,360 کیلومتر)
در صورت تمایل به بازدید از بندرعباس در مسیر دسترسی به بندر چارک از تهران، باید پس از کاشان مسیر خود را با عبور از شهرهای میبد، یزد، مهریز، انار، شهربابک و سیرجان ادامه دهید تا در نهایت به بندرعباس برسید. این مسیر در حدود 1,300 کیلومتر است و از شرق بندر چارک شما را به این بندر می رساند.
پس از ورود به بندرگاه های ورودی به جزیره کیش و طی مراحل دریافت مجوز ورود به این جزیره، به لندیگراف ها وارد خواهید شد. میزان انتظار شما برای ورود به شناورهای ماشین بر به میزان شلوغی بندرگاه مورد نظر بستگی دارد. بندرگاه کیش در بخش شمال شرقی این جزیره واقع شده است و تنها گزینه برای ورود و خروج با لندیگراف به جزیره کیش به شمار می رود.
هزینه های سفر زمینی به کیش
هزینه های سفر زمینی به کیش شامل مواردی مانند هزینه های سوخت خودرو، عوارض جاده ای، طول مسیر و کاپوتاژ ماشین به این جزیره می شود. به طور کلی می توان هزینه های سفر با خودروی شخصی به کیش را در مقایسه با سفر هوایی به این جزیره کمتر دانست؛ اما سبک سفر شما و میزان توقف در طول راه، تاثیر قابل توجهی بر میزان هزینه ها خواهند داشت. چنانچه در طول مسیر زمینی تا جزیره کیش در شهرهای مختلف توقف یا در هتل های متنوع اقامت کنید؛ هزینه های سفر شما به میزان قابل توجهی بالا می رود.
یکی از راه های سفر به کیش با ماشین شخصی، حمل خودرو با قطار تا بندرعباس است. این شیوه گزینه ای مناسب برای علاقه مندان به گشت وگذار در کیش با وسیله نقلیه، بدون تحمل سختی رانندگی در مسافت های طولانی به شمار می رود.
در سال 1403، تنها از سه شهر تهران، اصفهان و مشهد، امکان حمل خودرو تا بندرعباس وجود دارد و این هزینه ها به ترتیب برابر با 1,680,900، 926,250 و 1,356,650 ریال است. به خاطر داشته باشید در صورت انتقال ماشین خود با قطار به بندرعباس، باید هزینه بلیط قطار یا هواپیما برای اعضای خانواده یا همسفران خود را نیز در نظر بگیرید.
مدت زمان مجاز برای حضور خودروهای سواری در جزیره کیش، 10 روز بوده و جریمه بیشتر ماندن در جزیره برای هرروز 100,000 تومان است.
هزینه بنزین سفر زمینی به کیش
مسافت زمینی از تهران تا بنادر آفتاب و چارک هرکدام نزدیک به 1,400 کیلومتر است. برای طی این مسیر با توجه به نوع خودروی شما و میزان مصرف سوخت آن، عددی بین 100 تا 150 لیتر بنزین را در مسیر رفت و به همین میزان در مسیر برگشت، صرف خواهید کرد؛ بنابراین به طور معمول برای مسیر رفت و برگشت در سفر به کیش از تهران، بین 200 تا 300 لیتر بنزین مصرف می شود. این میزان برای ماشین های آفرود و خودروهای با حجم موتور بالا، به 280 تا 320 لیتر افزایش می یابد.
هزینه هر لیتر بنزین سهمیه ای در سال 1403 برابر با 1,500 و هر لیتر بنزین آزاد 3,000 تومان است. با احتساب هزینه بنزین آزاد، در سفر زمینی به کیش مبلغی در حدود 700,000 تومان برای ماشین های معمولی و نزدیک به 900,000 تومان برای ماشین های آفرود، در سال 1403 هزینه سوخت برآورد می شود.
برای تردد در جزیره کیش نیز باید مصرف سوخت جداگانه ای در نظر بگیرید. این هزینه با توجه به مدت اقامت شما و میزان تردد در بخش های مختلف این جزیره، قابل پیش بینی است. طول جاده های ساحلی دنیا و کمربندی ساحلی این جزیره از میدان جاسک تا پارک دلفین ها که دورتادور جزیره کیش قرار دارند، درمجموع کمتر از 50 کیلومتر است؛ اما در تعطیلات سالانه این جاده ها پرترافیک می شوند.
در زمان تعطیلات، جایگاه های عرضه سوخت در جزیره کیش بسیار شلوغ می شوند؛ برای آسایش بیشتر، پیش از ورود به این جزیره، باک خودروی خود را پر کنید. برای جلوگیری از سرگردانی در بندرگاه ها نیز برترین راه حل استعلام تلفنی از زمان فعالیت شناورها است.
هزینه حمل دریایی خودرو به کیش
برای استفاده از لندیگراف ها در هر یک از بنادر چارک و آفتاب باید هزینه هایی جداگانه پرداخت کنید. بندر آفتاب کمترین فاصله تا جزیره کیش را نسبت به دیگر بنادر اطراف خود دارد و لندیگراف ها از این بندر مسافتی در حدود یک ساعت و نیم تا جزیره کیش، پیش رو دارند. شما می توانید با مراجعه به سایت خرید بلیط شناور کیش ticket.kishports.com، نسبت به رزرو شناور و مشخص زمان سفر خود با خودروی شخصی به جزیره کیش اقدام کنید.
در سال 1403، هزینه کاپوتاژ ماشین از بندر آفتاب تا جزیره کیش با احتساب هزینه های رفت و برگشت با چهار سرنشین و عوارض خودرو در مسیر دریایی، 2,870,000 تومان است. در روزهای منتهی به تعطیلات رسمی و نوروز با توجه به حجم بالای مسافران، ساعت حرکت کشتی ها متناسب با تقاضا تغییر می نماید و حرکت شناورها تنها در صورت شرایط مساعد آب وهوا انجام می شود.
هزینه کاپوتاژ خودرو به کیش از بندر چارک تا جزیره کیش نیز در مسیرهای رفت و برگشت با احتساب عوارض مسیر دریایی 3,270,000 تومان است. تردد لندیگراف ها در این مسافت مستلزم مساعد بودن آب و هوا است.
شرایط و قوانین ورود خودرو به کیش
برای ورود با ماشین شخصی به جزیره کیش توجه به بعضی نکات لازم است. هرکدام از بنادری که دسترسی به این جزیره را میسر می نمایند ساعت کار و هزینه های متفاوتی برای حمل خودروها دارند. پس از انتخاب بندرگاه مورد نظر خود، با استعلام تلفنی از هرکدام از این بندرها، زمان و محدودیت های حرکت شناورها را استعلام کنید.
در نوروز 1403، محدودیت هایی برای ورود بعضی از ماشین ها به جزیره کیش وجود داشت و از ورود ماشین هایی مانند پراید، پیکان، ون، کامیون، اتوبوس، مینی بوس، تاکسی و وانت به این جزیره ممانعت می شد. ممنوعیت ورود مدل های خاص ماشین به علت عدم دسترسی به نمایندگی های مجاز این خودروها در جزیره اعمال می شود تا گردشگران در جزیره دردسرهای خرابی احتمالی ماشین را نداشته باشند.
معمولا در ایام نوروز هر سال ورود ماشین های سنگین نیز به علت ترافیک در طول تعطیلات به جزیره کیش ممنوع است. این قانون شامل حال خودروهای حامل سوخت نمی شود. پس از انتها تعطیلات نوروزی، محدودیت ها برای ورود خودروها از بین می روند و شرایط برای ورود انواع ماشین ها به حات عادی باز می شود؛ با این وجود در صورت تمایل به سفر به کیش با ماشین شخصی در طول تعطیلات خاص، حتما اطلاعات به روز را دریافت کنید.
برای ورود به جزیره کیش با ماشین شخصی، تعداد سرنشینان هر ماشین نباید بیشتر از حد مجاز باشد؛ در غیر این صورت از ورود خودروها به جزیره ممانعت می شود. در حال حاضر (سال 1403) خودروی شخصی شما در ورود به جزیره کیش می تواند دارای باربند باشد. هر خودرو پس از ورود به جزیره کیش تا 10 روز اجازه تردد در آن را دارد و پس از آن برای تمدید مدت حضور در جزیره، باید از اداره گمرک مجوز دریافت کند. در صورت عدم دریافت مجوز برای تردد بیشتر، خودروی شما به صورت روزانه جریمه می شود. بیشترین زمان مجوز برای تردد پشت سر هم در جزیره کیش دو ماه است. پس از این مدت، ماشین مورد نظر باید از جزیره خارج شود و از یک سال پس از آن مجوز ورود دوباره برای این خودرو صادر خواهد شد.
در صورت رعایت قوانین موجود برای ورود به جزیره کیش، ارائه مدارک لازم در بندرگاه ها و شرایط مناسب آب و هوایی، محدودیتی برای ورود به این جزیره وجود ندارد.
در طول مسیر دریایی رعایت موارد ایمنی و قوانین شناورها لازم است. در طول سفر با لندیگراف ها، وسایل گازسوز همراه خود را به متصدیان کشتی تحویل دهید و ماشین خود را در طول مسیر روشن نکنید. با توجه به اعمال جریمه در جزیره کیش برای ماشین های کثیف، پیش از ورود به لندیگراف ماشین خود را به کارواش ببرید یا تمیز کنید.
از کدام بنادر می توان با ماشین وارد کیش شد؟
در حالت کلی سه بندر آفتاب، چارک و لنگه در استان هرمزگان، امکان تردد گردشگران با لندیگراف به جزیره کیش را میسر می نمایند. از میان این بنادر، بندر لنگه تنها در صورت احتیاج مورد بهره برداری قرار می گیرد و بنادر چارک و آفتاب در طول سال فعال هستند.
بندر آفتاب
- آدرس: استان هرمزگان، شهرستان بندر لنگه، بخش شیبکوه
- ساعت کاری: 6:00 تا 23:00 (حرکت لندیکرافت هر دو ساعت یک بار)
- وب سایت: aftabport.org
- تلفن: 44285054-076
بندر آفتاب گزینه اصلی بسیاری از گردشگران برای حمل خودرو با لندیگراف به جزیره کیش است. در این بندر تردد به سمت جزیره کیش به خصوص در روزهای شلوغ و تعطیلات نوروزی، با نظم بیشتری نسبت به بندر چارک انجام می شود. هزینه استفاده از شناورهای ماشین بر در بندر آفتاب نیز، نسبت به دیگر بنادر کمتر است.
بندر آفتاب در حدود 20 کیلومتر در مسیر دریایی تا بندرگاه جزیره کیش فاصله دارد؛ اما لندیگراف ها مسافت دریایی طولانی تری را برای دسترسی به این جزیره طی می نمایند. در طول روز سه شناور از صبح تا بعدازظهر از بندر آفتاب به سوی جزیره کیش حرکت می نمایند و در ساعت های 8:30، 13:30 و 18:30 نیز، از جزیره کیش به سمت بندر آفتاب بازمی گردند.
در تعطیلات رسمی سالانه و به خصوص روزهای نوروز، فاصله زمانی حرکت لندیگراف ها با توجه به حجم ماشین های ورودی به بندر آفتاب تغییر می نماید. طول مسیر لندیگراف ها از بندر آفتاب تا جزیره کیش در حدود یک ساعت و نیم است.
بندر چارک
- آدرس: استان هرمزگان،شهرستان بندر لنگه، بخش شیبکوه
- ساعت کار بندرگاه: 6:00 تا 23:00 (حرکت لندیکرافت هر 30 دقیقه یک بار)
- وب سایت: charak-kish.ir
- تلفن: 4280544-076
بندر چارک در فاصله تقریبی 32 کیلومتری جزیره کیش در مسیر دریایی قرار گرفته است. لندیگراف ها برای طی این مسیر در حدود دو ساعت روی آب هستند و به همین سبب هزینه سفر به جزیره کیش از این بندر نسبت به بندر آفتاب بیشتر است.
در بندر چارک لندیگراف های کمتری نسبت به بندر آفتاب به سمت جزیره کیش تردد می نمایند و به همین علت مدت انتظار برای ورود به شناورها در این بندر بالاتر است. در حال حاضر (پاییز 1403) تردد از بندر چارک به سمت جزیره کیش از ساعت 7:00 شروع می شود و تا ساعت 11:00 ادامه دارد؛ اما شرط حرکت لندیگراف ها از این بندر تکمیل ظرفیت آن ها است.
در تعطیلات نوروز بازه زمانی بین حرکت شناورها و ساعت کار بندر چارک با توجه به حجم خودروها تغییر می نماید. در صورتی که قصد سفر با ماشین شخصی به جزیره کیش از این بندر را دارید، خود را برای انتظاری دو تا چند ساعته در صف لندیگراف آماده کنید.
بندر لنگه
- آدرس: استان هرمزگان،بخش مرکزی شهرستان بندر لنگه، بندر لنگه
بندر لنگه در طول سال 1403 فعالیتی برای انتقال مسافران با وسایل نقلیه به جزیره کیش ندارد. از زمان فعالیت این بندر در آینده نیز هنوز اطلاعی در دست نیست. برای آگاهی از فعالیت بندر لنگه در تعطیلات نوروز، باید در روزهای انتهای سال، ساعت کار این مرکز را استعلام کنید.
بندر لنگه طولانی ترین مسیر دریایی تا جزیره کیش را نسبت به بندرهای آفتاب و جاسک دارد. این فاصله در حدود 90 کیلومتر است و شناورهای ماشین بر حدود پنج ساعت برای عبور از این مسیر در حرکت هستند. به علت فعالیت لندیگراف های محدود در این بندرگاه، مدت زمان انتظار مسافران برای ورود به جزیره کیش از بندر لنگه بسیار بالا است.
تنها بندر خروجی از جزیره کیش در بخش شمال شرقی این جزیره و در مجاورت خیابان ایران قرار گرفته است. بندرگاه کیش از ساعت 8:00 فعالیت خود را شروع می نماید و تا زمان غروب خورشید نیز پذیرش خودرو و مسافر دارد. در تعطیلات با توجه به حجم مسافران، ساعت کار این بندرگاه بیشتر می شود.
مدارک لازم برای حمل خودروی شخصی به کیش
در زمان ورود به جزیره کیش باید مدارک کامل خودرو یعنی اصل کارت شناسایی خودرو، بیمه نامه شخص ثالت، مدارک شناسایی راننده (و مالک خودرو) و گواهینامه رانندگی را همراه داشته باشید.
پس از پر کردن فرم اظهارنامه گمرکی و طی مراحل ورود به لندیگراف در بندرهای ورودی به جزیره کیش، برگه ورود موقت به این جزیره و رسید پرداخت هزینه کاپوتاژ ماشین، به شما داده می شود. این دو مدرک را در طول تردد در جزیره کیش و زمان خروج از آن، احتیاج خواهید داشت.
در زمان ورود به جزیره کیش باید پلاک خودروی شما سالم، بدون خط خوردگی و کاملا نصب به ماشین باشد. در زمان پرداخت هزینه های عوارض و کاپوتاژ ماشین خود برای ورود به جزیره کیش، تنها می توانید از کارت بانکی بهره ببرید.
مراحل خروج خودرو از کیش
برای خروج از جزیره کیش باید پیش از ورود به لندیگراف، فرم اظهارنامه مالیاتی را پر و هزینه عوارض خروج از این جزیره را با کارت بانکی خود پرداخت کنید. اگر در مدت زمان تردد در این جزیره جریمه شده باشید نیز، باید جریمه ها را در بندرگاه کیش بپردازید.
مانند زمان ورود به جزیره کیش، ارائه مدارک خودرو (شامل اصل کارت شناسایی خودرو، بیمه نامه شخص ثالت، مدارک شناسایی راننده (و مالک خودرو) و گواهینامه رانندگی) در زمان خروج از این جزیره نیز الزامی است. پس از واریز وجوه بالا باید برگه عبور موقت خود را برای ثبت خروج از جزیره کیش به بخش اداری بندرگاه تحویل دهید. پس از ثبت مهر خروج بر این برگه و ارائه آن به انتظامات می توانید وارد لندیگراف شوید.
قوانین هدایت و رانندگی در کیش
از مهمترین نکات مورد توجه رانندگان در جزیره کیش، توجه به قوانین هدایت و رانندگی در این جزیره است. این قوانین به جز در مواردی محدود، تفاوتی با قوانین رانندگی در دیگر شهرهای ایران ندارد؛ اما نظارت بالا بر اجرای آن ها، اهمیت این قوانین در جزیره کیش را دوچندان نموده است.
جزیره کیش به عنوان یکی از پرترددترین مقاصد گردشگری جنوب ایران شناخته می شود. جایگاه ویژه گردشگری این جزیره، حساسیت هایی بر اجرای قوانین هدایت و رانندگی ایجاد نموده است. با احترام به این قوانین در جزیره کیش، ضمن آسودگی در سفر، از بروز تصادف های احتمالی نیز جلوگیری خواهید کرد.
مهم ترین قوانین هدایت و رانندگی و نکات مهم برای رانندگی در جزیره کیش به توضیح زیر هستند:
- رعایت حق تقدم عابر پیاده در جزیره کیش اهمیت بالایی دارد.
- در جزیره کیش نباید با دنده عقب حرکت کنید.
- بوق زدن در همه بخش های جزیره کیش ممنوع است.
- حفظ فاصله مناسب تا خودروی جلویی الزامی است.
- در جزیره کیش سرعت گیر و چراغ قرمز وجود ندارد؛ اما دوربین های کنترل سرعت در همه خیابا ن ها نصب شده است.
- اتومبیل های کثیف در تردد در جزیره کیش مشمول جریمه می شوند؛ پیش از ورود به این جزیره وسیله نقلیه خود را تمیز کنید.
- در خیابان ها بین خطوط حرکت کنید و حرکات نمایشی با اتومبیل خود انجام ندهید.
- از پنجره اتومبیل زباله به بیرون پرتاب نکنید.
- توقف کامل پیش از ورود به خیابان های اصلی و میدان ها لازم است.
- روی خطوط عابر پیاده پارک نکنید.
- در مسیرهای غیر آسفالت (خاکی) حرکت نکنید.
- سرعت خودرو نباید از 40 تا 60 کیلومتر بر ساعت تجاوز کند.
- زمان ورود و خروج در معابر مختلف حتما راهنما بزنید.
- خودرویی که با آن قصد رانندگی در جزیره کیش را دارید، باید به چراغ روشنایی روز (Daylight) مجهز باشد. در غیر این صورت، چراغ های نور پایین خودرو را روشن کنید.
- مدارک کامل خودرو و رسید کاپوتاژ ماشین را همراه داشته باشید.
- پخش موسیقی با صدای بلند و آزاردهنده در جزیره کیش، سبب توقیف چندروزه خودروی شما خواهد شد.
- در صورت جریمه شدن در کیش، پیش از خروج از این جزیره، باید جریمه های خود را پرداخت کنید.
- تنها موتورهای برقی اجازه تردد در جزیره کیش را دارند.
- دوربین های کنترل هدایت و رانندگی همه تخلفات مانند حرکت دنده عقب، سبقت ممنوع و حرکت خارج از خطوط را ثبت می نمایند و تنها روی سرعت غیرمجاز حساس نیستند.
در این مقاله به آنالیز راه های سفر به جزیره کیش با خودروی شخصی پرداختیم. شما نیز می توانید در ادامه، تجربه های خود از سفر به این جزیره با خودروی شخصی و رانندگی در جزیره کیش را با ما و دیگر کاربران خبرنگاران به اشتراک بگذارید.
پرسش های متداول
مسیر سفر زمینی به کیش کدام است؟
برای دسترسی به جزیره کیش باید خود را به شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان برسانید. بندرهای آفتاب و چارک در غرب استان هرمزگان، دسترسی به جزیره کیش را در مسیر دریایی با لندیگراف میسر می نمایند.
هزینه لندیگراف کیش در سال 1403 چقدر است؟
در سال 1403، هزینه کاپوتاژ ماشین از بنادر آفتاب و چارک تا جزیره کیش با احتساب هزینه های رفت و برگشت با چهار سرنشین و عوارض خودرو در مسیر دریایی به ترتیب 2,870,000 تومان و 3,270,000 تومان است.
منبع: کجارو / lengehbook.ir / خبرآنلاین / aftabport.org / kishtickets.com / kish.ir / kishbook.com / cafeerent.com